SKANDALOZNO SAZNANJE: Pada presuda Darku Kovačeviću Daruvarcu?

13.02.2019. 09:51:37

Presuda Darku Kovačeviću Daruvarcu (31) na pet godina bezuvjetnog zatvora zbog premlaćivanja Zadranke (18) mogla bi biti ukinuta u rekordnom roku zbog pogreške Mitre Meštrović, sutkinje Općinskog suda u Zadru, odnosno zbog bitne povrede procesnog prava. Naime, sutkinja Meštrović je prilikom izricanja osude Daruvarcu 10. siječnja pročitala tekst presude koji ne odgovara pisanom otpravku presude koju je osam dana kasnije poslala strankama u postupku. Štoviše, pisani tekst presude upućuje na zaključak da je osudu donijela mjesec dana prije ročišta na kojem mu je stvarno presudila, što bi značilo da ga je osudila unaprijed, prije ijednog održanog ročišta, piše Zadarski.hr. Pretpostavlja se da je sutkinja presudu Daruvarcu ispisala još prije ročišta 13. i 14. prosinca, ali kako su ta ročišta bila odgođena, postupak je morala nastaviti u siječnju. Pretpostavlja se i da joj je prilikom pisanja presude 10. siječnja ostala stara “špranca” teksta koji je samo dopunila izmjenama opisa ozljeda u skladu s dopunom optužnice i proširila obrazloženje za dodijeljenu kaznu. Daručavrčev odvjetnik Boris Radman mogući obrat u slučaju u utorak nije htio komentirati. Navodno je Radman predao žalbu na 250 stranica te čeka da na nju u roku od osam dana odgovori Općinsko državno odvjetništvo. Podsjećamo, Darko Kovačević Daruvarac je na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje Zadranke L. G. (18) i nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, a sutkinja Meštrović je nastavila suđenje nakon što se sudac Tomislav Šimić razbolio.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.