Škibola: Za događanja u Zadru najodgovorniji HDZ, Plenković i Beroš

23.06.2020. 14:57:00

Nositelj nezavisne kandidacijske liste za 8. izbornu jedinicu Marin Škibola ocijenio je u utorak u Rijeci da su za događanja vezana uz teniski turnir u Zadru najodgovorniji "HDZ, Andrej Plenković i Vili Beroš te njihov stožer Civilne zaštite".

Događanje u Zadru je "velika antireklama za Hrvatsku", rekao je Škibola i dodao da je Stožer Civilne zaštite svu snagu i resurse s onoga čime bi se trebao baviti preusmjerio na predizbornu kampanju HDZ-a, pri čemu je ocijenio da je to pogubno.

Škibola je na konferenciji za novinstvo izvijestio o uspostavljenoj suradnji njegove liste s Pokretom za modernu Hrvatsku i predsjednikom te stranke Damirom Gašparovićem.

Oni nam daju potporu ovoj izbornoj jedinici, a mi njima u prvoj i šestoj, gdje izlaze sa svojom listom, dodao je.

Damir Gašparović je rekao da podupiru nezavisnu listu Marina Škibole kao primjer kako mlad čovjek može pošteno raditi svoj posao u Saboru u interesu građana. "Njegove godine u Saboru nisu izgubljene kao kod ogromne većina saborskih zastupnika", ocijenio je.

Škibola je predstavio i kandidate sa svoje liste kao predstavnike nacionalnih manjina - talijanske nacionalne manjine Maurizija Zennara i romske Mensura Bajrića. 

Zennaro je rekao da je bio jedini protukandidat Furiju Radinu na listi talijanske nacionalne manjine posljednja dva puta na parlamentarnim izborima, a sad je odlučio nastupati na nezavisnoj listi Škibole.

Na pitanje zašto i ovaj put ne izlazi na listi manjine, Zennaro je odgovorio kako je dva puta pokušao, ali nije imao nikakvih izgleda pobijediti Radina, koji je, kako je ocijneio, ispleo takvu mrežu klijentelizma u talijanskim zajednicama i Talijanskoj uniji da nitko ne može dobiti više glasova od njega.

 

(Hina) xdsil yvkn

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.