ŠKORO IM ČESTITAO NA HRABROSTI: Domovinski pokret predstavio svoje kandidate za lokalne izbore u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

23.02.2021. 15:05:00

Domovinski pokret danas je predstavio svoje ljude koji će u svibnju u utrku za predstavnike lokalne vlasti na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Predsjednica podružnice Domovinskog pokreta Bjelovarsko-bilogorske županije i ugledna ekonomistica Dubravka Dragašević predstavila je u Višnjevcu kod Bjelovara kandidaturu za županicu na nadolazećim lokalnim izborima, a za zamjenika se kandidira Josip Đurđević. Kandidaturu je predstavio i Dražen Medved, najavivši kako će se kao kandidat Domovinskog pokreta natjecati za gradonačelnika Bjelovara, a zamjenik će mu biti Mateo Horvat.

Čelni čovjek Domovinskog pokreta Miroslav Škoro uvodno je istaknuo da u Hrvatskoj ima puno problema, a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji također, a da se Domovinski pokret ustrojio tako što je osnovao preko dvije stotine ogranaka.

“Odlučili smo da ćemo predstaviti one kandidate, u onim županijama i u onim gradovima i općinama, gdje smo uspjeli ustrojiti Domovinski pokret. Tamo gdje nismo uspjeli tamo ćemo podržati najbolju moguću opciju ili zadržati pravo da ne podržimo nikoga”, rekao je Škoro, pa kandidatima čestitao na hrabrosti i na tome što su se usudili usprotiviti duopolu koji vlada hrvatskom državom. 

Dragašević je istaknula da su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji utihnule tvornice, poljoprivreda i škole, a kao plod loše demografske, gospodarske, poljoprivredne i socijalne politike, unazad više od 10 pa i 20 godina što je županiju dovelo na samo začelje.

“Mladi se iseljavaju i ovdje ne vide budućnost. Ne odlaze samo mladi, odlaze cijele obitelji i to treba zaustaviti. Od 2011. do danas samo iz Bjelovarsko-bilogorske županije iseljeno je 12.000 ljudi, a to je jedan Daruvar. Sve zbog loše politike”.

Dragašević je poručila kako je Domovinski pokret u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji okupio tim vrijednih članova, stručnih ljudi, koji mogu sa svojim znanjem i iskustvom, sa svojim poslovnim stajalištima, pomoći svima, cijeloj županiji da se oporavi.

“Izađite na izbore. Budite glas koji će u ovoj tišini postati pokretač i snaga, kotač koji će nas preko posla, koji neće biti lak, dovesti do radosti i veselja. Birajte srcem, jer je 5 do 12”, poručila je Dragašević.

Dražen Medved naglasio je da u Bjelovaru živi i radi cijeli svoj život i da poznaje probleme grada.

“Nije to ni stadion nisu to ni toplice niti stara bolnica, nije to ni brza cesta koja se gradi puževim korakom, nisu to ni stare staze na gradskom trgu. Naša djeca odlaze! Odlaze mlade obitelji! Što će nam sve ako njih nema!?  To je naša muka, to nas boli”, rekao je pa dodao da mladi žele živjeti u uređenoj zemlji u kojoj će se cijeniti njihovo obrazovanje i rad, u zemlji bez korupcije i klijentelizma. Dodao je i to da je u Domovinskom pokretu vidio snagu koja to može promijeniti.

“Još nije kasno, još ima nade! Mi smo tu!  I zato ne odlazite, jer mi dolazimo!”, poručio  je Medved.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Ines Brežnjak/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.