Škoro: Onaj tko želi biti hrvatski predsjednik ne smije bježati od sučeljavanja

18.10.2019. 15:25:00

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro osvrnuo je na facebooku na poziv Zorana Milanovića upućen Kolindi Grabar Kitarović za predizborno sučeljavanje te istaknuo kako onaj tko želi biti hrvatski predsjednik ne smije bježati od toga.

"S radošću ću se odazvati svakom sučeljavanju s gospođom Grabar-Kitarović i gospodinom Milanovićem", napisao je Škoro.

Dodao je kako se nada se da će aktualna predsjednica dobiti dozvolu premijera da se odazove ovom izazovu.

"Ovom prigodom javno upućujem zamolbu organizatorima da sučeljavanja budu iza podne, da se gospodin Milanović stigne razbuditi, a njega molim da svakako ponese ugovore s klijentima s kojima je radio posljednje tri godine", ironično se Škoro obratio Milanoviću.

Dodao je kako nema skrivanja iza poslovne tajne jer hrvatska javnost mora znati jesu li oni koji su financirali gospodina Milanovića, nakon što je prestao biti premijer, vraćali neke stare dugove ili su pak u njega ulagali za slučaj da pobijedi na predsjedničkim izborima.

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović pozvao je u srijedu aktualnu predsjednicu i HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović na sučeljavanje i to "sada, a ne dva dana prije izbora".

"Pozivam Kolindu Grabar-Kitarović na sučeljavanje i to sada, a ne dva dana prije izbora. Umjesto pjevanja, skrivanja iza stranačkih skuta i bježanja od medija i javnosti, neka pokaže odgovornost i sučelimo se pred svim ljudima u Hrvatskoj. To je demokratski standard društva kojem želimo pripadati", napisao je Milanović na svojoj službenoj Facebook stranici.

Predsjedica Grabar-Kitarović zasada nije još službeno komentirala Milanovićev poziv na sučeljavanje. Neki mediji prenose neslužbene izjave iz njezina kruga po kojima  se predsjednica nema razloga sučeljavati s obzirom da ni Milanović ni Škoro još nisu sakupili po deset tisuća potpisa, pa prema tome nisu niti službeni kandidati, niti je kampanja započela.

(Hina) xmt yln

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.