Škoro: ‘Sve se u Hrvatskoj kadrovira iz sobe premijera’

13.12.2020. 09:23:00

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Miroslav Škoro u Puli je komentirao sukob u Znanstvenom savjetu Vlade i je li narušeno povjerenje u Savjet rekavši kako je on prvi još u travnju ove godine tvrdio da je Nacionalni stožer civilne zaštite jedno političko tijelo. 

“Nažalost sve se u Hrvatskoj kadrovira iz sobe premijera, pa je tako pomislio premijer da može i tim neovisnim znanstvenicima zapovijedati kao da su članovi HDZ-a. Drago mi je da se struka usprotivila. Podržavam znanstvenike u njihovoj želji da budu neovisni jer jedino tako mogu biti objektivni, prevladao je razum s obzirom da su i ostali savjetovali one koji savjetovati trebaju” – napomenuo je Škoro dodavši kako se nada da će ti, koji oni savjetuju, početi slušati. 

“Teška je situacija, no da su neki drugi uvjeti i okolnosti, uvjeren sam da bi ih premijer Plenković najradije poslao na Goli otok. Na njegovu žalost ta vremena su prošla, a na našu sreću mi živimo u jednoj demokraciji” – izjavio je Škoro.

Govoreći o tome jesu li potrebne strože mjere kako bi se poboljšala epidemiološka situacija u Hrvatskoj, Škoro je rekao da je Nacionalni stožer – kada je bilo 20 zaraženih – zatvorio Hrvatsku, a nakon toga širom je otvorio vrata svima radi održavanja izbora, ali pod krinkom turizma. 

“Liberalna opcija pogoduje širenju virusa i mislim da su tada pogriješili i sada kao obično kriv je sada narod kojeg ćemo kazniti, ali opet ne selektivno. Nisu svi krajevi i sektori jednako pogođeni, i tu se vidi da nema suradnje između stručne javnosti i politike. Treba uvesti rigorozne mjere koje će onemogućiti virusu da se širi, no tu treba biti mudar da se te mjere provode na način da se vidi je li situacija ista u Visu, na Cresu, u Zagrebu ili Pul, jer mislim da to generiranje i provođenje mjera na način da se zaključava apsolutno sve, nije dobro”, smatra Miroslav Škoro.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: IJ/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.