Skupina udbaša na Bušićevu pogrebu dijelila letke koji su pozivali na rušenje vlasti!?

10.09.2013. 10:44:01

Letak je potpisan s 'Hrvatski domoljubi'! No, ti 'hrvatski domoljubi', u silnoj žurbi nisu se sjetili bar uguglati 'Razlikovni rječnik srpskog jezika i hrvatskog jezika' pa bi vidjeli da je riječ sahrana koju oni upotrebljavaju u letku srpska riječ a da je pogreb ili pokop hrvatska riječ. I tako je na Bušićevom pogrebu skupina 'hrvatskih domoljuba' iz redova bivših udbaša i danas veoma utjecajnih u vladajućoj stranci, nazočnima dijelila letke, o čemu je pisao i naš portal.

Aktualna vlast silno se pribojavala pogreba hrvatskom domoljubu Zvonku Bušiću. Bojali su se masovnog okupljanja hrvatskih dragovoljaca i mnoštva građana iz cijele Hrvatske koji su došli na Mirogoj. Ipak, u tom silnom strahu, otkriva nam naš  izvor, u glavama nekih bivših udbaša inače i danas veoma utjecajnih u vladajućoj stranci, rodila se opaka ideja. Naime, dosjetili su se da tiskaju letke s pozivom na rušenje 'prokomunističke i projugoslovenske vlasti' i podjele je na Bušićevu pokopu. Letak je bio sljedećeg sadržaja: 'Čaša se prelila, ubiše nam Zvonka, u Vukovar uvedoše ćirilicu, uništiše nam Hrvatsku, toga je dosta! Stoga vas pozivamo da poslije sahrane formiramo kolonu i krenemo na Markov trg gdje ćemo tražiti ostavke projugoslovenske i prokomunističke vlasti'! Letak je potpisan s 'Hrvatski domoljubi'! No, ti 'hrvatski domoljubi', kaže naš izvor, u silnoj žurbi nisu se sjetili bar uguglati 'Razlikovni rječnik srpskog jezika i hrvatskog jezika' pa bi vidjeli da je riječ sahrana koju oni upotrebljavaju u letku srpska riječ a da je pogreb ili pokop hrvatska riječ. Zasigurno je da hrvatski domoljubi govore hrvatskim jezikom te da nikada ne bi napisali sahrana nego pokop ili pogreb.

I tako je na Bušićevom pogrebu skupina 'hrvatskih domoljuba', nazočnima dijelila letke, o čemu je pisao i naš portal, vjerujući da će njihov pakleni plan uspjeti. Naime, akteri ove opasne igre bez granica, kaže naš izvor, koja bi se mogla nazvati 'dolijevanje benzina na rasplamtjelu vatru', vjerovali su da će hrvatski dragovoljci nasjesti na letak-provokaciju i krenuti prema Markovu trgu, gdje ih je spremno čekala Ostojićeva policija. U njihovom scenariju bili su zamišljeni i neredi, obračun s policijom, nakon čega bi aktualna vlast slavodobitno izjavila da iza nereda stoji oporba predvođena HDZ-om, a režimski novinari bi se raspisali da je i pogreb Zvonka Bušića bio 'tragičan i nasilan kao i njegov život, ali i njegova smrt'. No, hrvatski domoljubi i dragovoljci nisu reagirali  na tu provokaciju.  Tako je pakleni plan s letkom propao a  aktualna vlast nije dobila prigodu  verbalno se iživljavati  na račun 'nasilnih' dragovoljca Domovinskog rata, koji su, nakon što su 'porazbijali table s ćirilicom u Vukovaru' eto, krenuli rušiti i aktualnu vlast. Njihova propagandna mašinerija to bi prikazala kao skandalozan čin pitajući se je li moguće da oni koji su se borili za Hrvatsku sada su protiv svoje države.

No, ti agitpropovci su duboko svjesni da istinski hrvatski domoljubi i svi oni koji su se borili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku nikada nisu bili protiv svoje države, nego su se uvijek borili protiv komunističke i antihrvatske vlasti kojima je, čast izuzetcima, uvijek bio bliži srpski od hrvatskog jezika,  ćirilica od latinice te Jugoslavija od Hrvatske. Takvima se nije ostvarila želja da svojim provokativnim letcima izazovu nerede nakon Bušićeva pokopa. Njihova želja da hrvatski dragovoljci nakon 'sahrane' krenu na Markov trg rušiti aktualnu vlast pokopana je istoga časa kada je i nastala u njihovim opakim udbaškim glavama, kaže naš izvor.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.