Slavili rođenje djeteta, a na kraju pretukli gosta zbog ‘krive glazbene želje‘: ‘Doslovno su mi skakali po glavi‘ (Foto: stravično)

28.11.2021. 17:01:00

ŠOK U SLAVONIJI 
Vidio sam dečka iz Srijemskih Laza koji me prvi udario, a onda i još dvojicu koji su me počeli cipelariti na podu. 

Višestruki prijelomi lubanje i kosti lica, prijelom dna očne šupljine, prijelom jagodične kosti i kosti gornje čeljusti, prijelom nosne kosti, prijelom lubanje i kosti lica nespecificiranog dijela, ozljede su koje je u noći sa subote na nedjelju 20. na 21. studenoga u završnici slavlja rođenja rođakovog sina u lovačkom domu u Starim Jankovcima zadobio 28-godišnji Vinkovčanin Ivan Andrijanić.

Pretukli su ga, kaže, dečki iz Srijemskih Laza koji su skupa s njima bili na toj fešti koja je lako mogla završiti i kobno po njegov život.

image

Ivan Andrijanić

image

Ivan Andrijanić 

- Većina se već razišla i u sali nas je ostalo desetak. Ostao sam ja i suprug od moje sestrične te njih 7-8 dečki iz Srijemskih Laza, kada je netko upitao imam li neku glazbenu želju. Budući da se glazba puštala s YouTubea, rekao sam da može pustiti nešto od Škore - veli Ivan.

I tada su, kaže, krenuli problemi.

image

Ivan Andrijanić

image

Ivan Andrijanić

- Netko od njih je rekao, a da ne bi možda i Thompsona, na što sam ja, osjetivši da bi moglo biti problema, kazao da ne treba ništa, nego da i dalje možemo slušati cajke, kao što je bilo u većem dijelu noći. No, moja želja njima je očito bila povod da me napadnu i tada sam osjetio jak udarac u glavu koji me srušio na pod. Vidio sam dečka iz Srijemskih Laza koji me prvi udario, a onda i još dvojicu koji su me počeli cipelariti na podu. Nakon toga sam se pokušavao zaštititi od udaraca, a imam osjećaj da su me svi tukli, neki su mi doslovno skakali po glavi, sve dok se nije umiješao suprug od moje sestrične koji me zaštitio svojim tijelom, pri čemu je i sam dobio nekoliko udaraca - priča Ivan sedam dana nakon događaja u kojem je mogao izgubiti i život s obzirom na ozljede koje je zadobio.

image

Ivan Andrijanić

image

Ivan Andrijanić

image

Ivan Andrijanić

On i suprug njegove sestrične uspjeli su nekako pobjeći iz sale, a u tom trenutku je automobilom naišao brat od rođaka koji je slavio rođenje djeteta i odvezao ih u Opću županijsku bolnicu Vinkovci. Tamo su Ivanu utvrđene teške tjelesne ozljede zbog kojih je prebačen u KBC Osijek, gdje je 24.11. podvrgnut operaciji koja je trajala gotovo tri sata. Iz bolnice je na kućnu njegu otpušten u petak 26.11.

Oporavak će biti dugotrajan.

Iako nam je Ivan rekao da je policijska istraga u tijeku, u PU vukovarsko-srijemskoj doznajemo da oni još uvijek nisu zaprimili službenu prijavu za događaj ovakvog tipa i s ovim posljedicama.

image

Liječnički nalaz

image

Liječnički nalaz

image

Liječnički nalaz

- Što se tiče događaja u Starim Jankovcima imamo prijavljeno narušavanje javnog reda i mira te informaciju da su dvije osobe nakon toga zatražile liječničku pomoć. Službenu prijavu za teški fizički napad, kao ni prijavu iz bolnice još nismo zaprimili, ali kada nam to dođe pokrenut će se kriminalističko istraživanje svih okolnosti tog događaja - rekao je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

- Bilo nas je 30-ak. Rođak koji je slavio rođenje sina živi u Srijemskim Lazama, pa je na feštu, osim nas iz Vinkovaca i Novog Sela pozvao i dečke srpske nacionalnosti iz Srijemskih Laza s kojima se on druži. Sve je cijelu noć bilo veselo, ali oko 2 sata dogodilo se nešto što nisam ni u najvećoj noćnoj mori očekivao - priča nam Andrijanić.

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Nikola Patković/Foto: Ivan Andrijević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.