Slavnoski Brod: SJEĆANJE NA TUŽNU OBLJETNICU – ILI TERŠELIĆKI NA RAZMIŠLJANJE

09.01.2016. 21:50:28

Prošli je tjedan u mučkoj šutnji prošla jedna jednako tužna obljetnica. Tijekom bombardiranja Slavonskog Broda od strane tzv. JNA i četničkih postrojbi ubijeno je petero djece. Evo, neka se čuje i za njihova imena: Andrijana Marinković, Dalibor Marinković, Marinko Marinković, Ivan Petrović, Marko Petrović, te njihova majka Željka i baka Kata Marinković. Samo je čudo da više djece nije poubijano, jer su bombardirani gotovo svi vrtići, škole. Nema sumnje, sustavno se išlo na infanticid, to nije bio izolirani zločin sumanutih pojedinaca bez državnog ili vojno-zapovjednog pokroviteljstva kao u slučaju malene Aleksandre. U Slavonskom Brodu ubijeno je ukupno 28 djece. Njih nema u novinama, pisci se ne natječu tko će o njima napisati roman, režiseri se ne otimaju da bi o njima snimili film, novinari se ne guraju da svojim istraživačkim radom rasvijetle okolnosti, počinitelje i liniju odgovornosti, nevladine udruge ne organiziraju konferencije o “suočavanju s prošlošću”, država njihovim obiteljima ne isplaćuje odštete, pravosuđe se ne trudi procesuirati odgovorne,.. ..

.. Državno odvjetništvo šuti… Zašto?

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.