SLIKE HORORA: Vatra guta poznatu tvornicu, vatrogasci spašavaju pogone

22.04.2019. 11:01:27

Danas, u sitnim noćnim satima buknuo je veliki požar na tvornici papirnatih vrećica u Goli. U tijeku je velika akcija više desetaka vatrogasaca koji se bore s vatrenom stihijom koja je zahvatila velik dio tvornice. Vatra guta tvornicu Eko papir poznatog Peterančanina Darka Matošića u kojoj radi više od stotinu ljudi. Na terenu su koprivnički profesionalni vatrogasci i pripadnici više lokalnih DVD-ova. Kako se trenutno čini, vatra je zahvatila pogon i uredski prostor. Vatrogasci pokušavaju gasiti vatru no zahvatila je velik dio prostora pa im to čini probleme. Usto, neslužbeno doznajemo, imaju i velikih problema sa spajanjem na hidrant pa je pritisak preslab. U Eko papiru, prve su informacije, noćas nitko nije radio. Inače, bave se proizvodnjom papirnatih vrećica i omotnih papira i većinu svojih proizvoda izvoze. Oni su ujedno i najveći poslodavci u Goli. Ovo je veliki šok, ne samo za vlasnika koji je život posvetio firmi nego i stotinama obitelji koje od posla u Eko papiru žive. Na mjestu događaja je, doznajemo, i vlasnik Darko Matošić, ali i radnici Eko papira koji mogu samo nemoćno promatrati buktinju i nadati se da će vatrogasci nešto uspjeti spasiti. NAJNOVIJE: Oko 5.45 ujutro, prema stanju na terenu može se pretpostaviti da vatrogasci stavljaju požar pod kontrolu, no još uvijek gori i imaju mnogo posla. Darko Matošić, vlasnik Eko papira ne gubi nadu i kaže da proizvodnja ide dalje: -Glavni dio pogona je izgorio. Osiguran je. Vatrogasci su dobro obranili dio u kojem su boje i ljepila. Proizvodnju nastavljamo u drugom pogonu – poručio je na mjestu događaja vlasnik Eko papira. Više informacija tijekom dana na podravsk.hr  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.