Slovenija: Skupina migranata otela 79-godišnjaka i stavila ga u prtljažnik

09.05.2019. 16:46:40

Skupina migranata u srijedu je na području Bele krajine u Sloveniji otela 79-godišnjeg muškarca. Strpali su ga u prtljažnik automobila i uputili se prema Italiji, piše 24ur. Četvorica su migranata u selu Mali Nerajec, na području Bele krajine, otela 79-godišnjeg mještana iz njegova vinograda. Muškarca su vezali užem i ugurali ga u prtljažnik njegova automobila te se uputili u smjeru Italije. Prema neslužbenim informacijama, počinitelje su već preuzele talijanske sigurnosne vlasti, a zasad nema informacija o zemlji podrijetla migranata otimača. Kako doznaje portal 24ur, slovenski policajci povećali su aktivnosti na području Snežnika, uključujući i posebne policijske jedinice, a uključila se i vojska. Kći otetog: Bila sam u šoku Nataša, kći otetog muškarca, ispričala je za lokalni radio Odedo kako je njezin otac u ranim jutarnjim satima otišao u vinograd iznad njihova sela, a posljednji su se put čuli nešto poslije podneva. Tada joj je otac rekao da su u vinograd došla dva gosta koji su se predstavili kao arheolozi i željeli su pregledati vinograd. Nakon toga je vidjela očev automobil da je prošao pokraj kuće. Nakon nekog vremena obitelj je nazvala gospođa iz Snežnika i rekla da je njezin otac kod nje. Čovjeka su otimači izbacili iz auta u šumi, a on je kucao na vrata prve kuće na koju je naišao i od tamo nazvao obitelj. “Bila sam u šoku jer nisam znala što moj otac radi u Sežani u šest sati poslijepodne. Rekao mi je da su ga vezali, stavili u prtljažnik i odvezli, te ga izbacili iz automobila u šumi pokraj Sežane.”, isprićala je potresena kćer za 24 ur.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.