Slovenski političar: Ceca vam je dobra, a Thompsona želite zabraniti!

06.04.2017. 14:52:37

Istoga dana – 20. svibnja 2017. dok bi Thompson trebao održati koncert u srcu Štajerske, u Mariboru, u Ljubljani će koncert održati kontroverzna cajka – Ceca Ražnatović – udovica ratnog zločinca i koljača Željka Ražnjatovića Arkana. Gradonačelnik Maribora i ljevičari protiv Thompsona No krenimo redom. Više slovenskih nevladinih udruga zatražilo je zabranu nastupa Marka Perkovića Thompsona na najavljenom koncertu u Mariboru 20. svibnja, a o čemu smo pisali jučer. Po svemu sudeći, realno je da bi Thompsonov koncert mogao biti otkazan jer je gradonačelnik Maribora Andrej Fištravec poručio da se izričito protivi nastupu hrvatskog pjevača. “Kod nas nema mjesta za simboliku koja izaziva podjele nakon II. svjetskog rata, niti za fašizam”, smatra Fištravec, kojemu su nakon toga vjetar u leđa dali slovenski ljevičarski mediji lijepeći etikete hrvatskom pjevaču. Organizatori: Vode nas poslovni, a ne politički razlozi Organizatori koncerta, u mariborskoj dvorani Lent, su poduzetnici Milan Trol i Stojan Auer koji su ustvrdili da ih vode isključivo poslovni, a ne politički razlozi. Marko Perković Thompson nema zabranu nastupa u Sloveniji te bi mu to bio prvi nastup u ovoj državi nakon osamostaljenja. Koncert je već unaprijed rasprodan.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.