Smijenjeni ravnatelj Mihajlović: 'Kažnjen sam zbog vjere u Gotovinu i dajem punu podršku vukovarskoj učiteljici!'

15.10.2013. 22:21:31

1_51fa3fad94eb2

Prijavljena učiteljica je, prema mom mišljenju, jedina provodila mirnu reintegraciju i kroz razgovor zbližavala djecu. Ipak, kako će se neki narod integrirati, ako imaju poseban vrtić, posebnu školu, posebnu povijest i posebno pismo? Jasno, ja jesam za poštivanje prava manjina, ali ova izolacija i izdvajanje djece dovela je do toga da Vukovar počinje ličiti na rasistički geto u kojem nije lako raditi! - objašnjava Krešimir Mihajlović.

Bivši ravnatelj Krešimir Mihajlović kojeg je izlaganje plakata s likovima Markača i Gotovine u školskom hodniku stajalo radnog mjesta, u potpunosti razumije vukovarsku učiteljicu Ivanu Skender Oršolić koja prolazi kroz težak životni period iz gotovo istih razloga kao i on. Krešimir Mihajlović, koji je nakon stavljanja plakata u školi smijenjen po hitnom postupku, sudskim se putem već duži period bori za pravdu i povratak na radno mjesto. Riječ je o osobi koja nije čekala oslobođenje generala i potvrdu haaškog suda o njihovoj nedužnosti, već je u to vjerovao svo vrijeme i to svima jasno dao do znanja. Ipak, nakon tog priznanja i otkaza, uslijedila je borba sa ovrhama, računima i smišljanju načina kako da prehrani brojnu obitelj. Mihajlović ne žali i kako kaže, napravio bi isto, a učiteljici iz Vukovara koju su roditelji djece srpske nacionalnosti prijavili ministru Jovanoviću zbog toga jer je "s djecom razgovarala o dvojezičnim pločama, ratnim događajima u Vukovaru, odnosima Srba i Hrvata, generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču" poručuje:

Poseban vrtić? Posebna škola? Pa, to je geto!

- Sramota je za hrvatski narod da se ovako nešto prešućuje. Jadna je i država i narod koji ne mogu govoriti o svojoj povijesti i povijesnim ličnostima. Hrvatska sa svojom prošlošću mora raščistiti, ali o prošlosti mora i učiti. Generali, ne samo Markač i Gotovina, nego cjelokupna hrvatska vojska i policija temelj su na kojemu je sazidana naša zemlja, a o tome se ne smije pričati? Prijavljena učiteljica je, po mom mišljenju, jedina provodila mirnu reintegraciju i kroz razgovor zbližavala djecu. Ipak, kako će se neki narod integrirati, ako imaju poseban vrtić, posebnu školu, posebnu povijest i posebno pismo? Jasno, ja jesam za poštivanje prava manjina, ali ova izolacija i izdvajanje djece dovela je do toga da Vukovar počinje ličiti na rasistički geto u kojemu nije lako raditi! - objašnjava Krešimir Mihajlović.

Bivši ravnatelj, a sada profesor zagrebačke 13. gimnazije, suosjeća i s prozvanom učiteljicom, kao i s književnicom koja je također bačena u vatru jer je prisustvovala satovima na kojima je s djecom razgovarala o njihovoj zajedničkoj budućnosti:

Kolegice, svaka čast!

- Mojoj vukovarskoj kolegici svaka čast. Svatko se u Hrvatskoj mora boriti na svoj način. S obzirom na to kako sam ja prošao, može se reći da nisam uspio, ali zato njoj želim svu sreću. Želim da ova peticija kojom je roditelji žele smijeniti, a koja je poslana Jovanoviću, jednostavno ne prođe. Ali, teško je u to vjerovati dok je ove vlasti koja ugađa svima osim Hrvatima. Nije teško primjetiti da sve nacionalne manjine u Hrvatskoj žive bez ikakvog prigovora, ali samo s jednom uvijek imamo problema. Srpskom. Ta nacionalna manjina zapravo ne može prihvatiti da je manjina, a u prilagodbi s ostalim hrvatskim svijetom spriječava ih uvijek ista stvar: želja za vlašću. Postoji ipak jedna konstatacija koja me drži i kojoj se veselim, a to je da je ova vlast prolazna i da će onda morati ići na bolje – optimističan je bivši ravnatelj koji kažnjen jer je učio djecu da vole Hrvatsku.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.