SMILJANA SE SLOMILA I POLICIJI PRIZNALA UBOJSTVO SESTRE JASMINE

20.02.2019. 18:40:50

SMILJANA SE SLOMILA I POLICIJI PRIZNALA UBOJSTVO SESTRE JASMINE: ‘Ona je imala sve, a ja ništa. Njoj su dali sve, a meni ništa!’

U neformalnom razgovoru s čakovečkom policijom Smiljana Srnec navodno je priznala ubojstvo Jasmine Dominić čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču obiteljske kuće

Nakon što je u zamrzivaču obiteljske kuće u međimurskom mjestu Palovec pronađeno zamrznuto tijelo mrtve Jasmine Dominić, koja je posljednji put viđena prije 19 godina, glavna osumnjičena za zločin, njezina 45-godišnja Smiljana Srnec navodno je priznaja ubojstvo čakovečkoj policiji u neformalnom razgovoru, piše Jutarnji list. “Ubila sam je! Zatukla!”, rekla je navodno Smiljana Srnec u subotu predvečer u čakovečkoj policiji, iako tada još formalno nije bila uhićena. Pretpostavlja se da se ubojstvo dogodilo negdje između 2000. i 2001. jer se ni sama Srnec, navodno, nije mogla sjetiti točnog datuma.

Ubila je drvenim predmetom

Policajcima je, navodno, rekla da je uhvatila prvo što joj se našlo pri ruci, komad letve, grede, nekog drvenog predmeta s kojim je udarila sestru posred čela nekoliko puta. Nakon ubojstva, Jasminino mrtvo tijelo omotano u foliju ubacila je u Končarev zamrzivač koji je kasnije odvučen pod stepenice i uopće se nije mogao otvoriti, piše Jutarnji list. Nakon toga, Smiljana je uvjerila sebe, roditelje i vlastitu kćer da je Jasmina živa, a čak je i roditelje uvjerila da je završila školu iako je bila iz nje izbačena.

Zavist prema sestri

Čini se da je glavni motiv ubojstva bio zavist prema mlađoj sestri, navodno zbog nekog mladića. “Ona je imala sve, a ja ništa. Njoj su dali sve, a meni ništa!”, rekla je u razgovoru s policijom. Mislila je na odnos roditelja prema njoj i sestri. Taj neformalni iskaz je, piše Jutarnji list, dala bez prisutnosti odvjetnika, a formalno je uhićena u 22 sata. Po dolasku u policiju, čakovečki odvjetnik Davorin Zlatarek savjetovao joj je šutnju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.