Smiljana Srnec za 30 dana mogla bi na slobodu: 'Majka svaki dan stoji kraj Jasminina groba'

16.05.2019. 09:37:32

Državno odvjetništvo ima mjesec dana za podnošenje optužnice protiv Smiljane Srnec Smiljani Srnec (45) osumnjičenoj da je ubila svoju sestru Jasminu Dominić (23) i "pohranila je" u zamrzivač na punih 19 godina u međimurskom Palovcu, produljen je pritovor na još mjesec dana. Ukoliko Državno odvjetništvo ne podnese optužnicu u tom roku, Srnec će na slobodu. U istražnom zatvoru nalazi se već tri mjeseca otkada je dečko njezine kćeri slučajno otkrio leš u obiteljskoj škrinji. "Točno je da je sutkinja produljila istražni zatvor za mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Važno je naglasiti da su svi svjedoci ispitani, pa više ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke. Sutkinja istrage je procijenila da je mjesec dana dovoljno vremena da Državno odvjetništvo izvede još preostale dokaze prije odluke hoće li podići optužnicu ili ne", potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic. Članovi najuže obitelji, među kojima je Smiljanina majka Katarina Dominić, njezin suprug Ivica Srnec, njezina najstarija kći Katarina i njezin zaručnik, odlučili su iskoristiti zakonsku blagodat i odbili svjedočiti. Svi su oni zatražili dozvolu da Smiljanu posjete u zatvoru. Nisu željeli razgovarati ni s novinarima koji su ponovno zvonili na vrata njihove obiteljske kuće u Novoj ulici u Palovcu kraj Čakovca. Velečasni Đuro Vukalović puno češće sjeti se velike tragedije. Smiljanina majka Katarina je došla nekoliko puta na misu. "Da, bila je u crkvi, no ne znam koliko puta. Najavila mi se da će doći razgovarati, ali nikad nije došla. Ja bih je rado primio da popričamo malo", kazao je velečasni Đuro za 24 sata. Mještani prepričavaju da majka svakodnevno odlazi na kćerin grob. "Na grobu zna biti i više od sat vremena. Djeluje vrlo tužno, dugo stoji pognute glave", rekao je mještanin Palovca. Smiljanina kći Katarina, kažu mještani, rijetko izlazi među ljude. Ode tek u prodavaonicu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.