Snažna eksplozija u Istanbulu: Najmanje 10 mrtvih i 15 ozlijeđenih osoba

12.01.2016. 11:04:29

Pozivajući se na tursku televiziju Haberturk, Reuters piše da je moguće da je eksploziju izazvao bombaš samoubojica, no potvrde te informacije još nema. Snažna eksplozija odjeknula je središtem Istanbula. Incident se dogodio na Sultanahmetu, središnjem gradskom trgu u blizini Plave džamije. Prema informacijama Ureda gradonačelnika Istanbula, 10 ljudi je poginulo u eksploziji, a 15 ih je ozlijeđeno. "U tijeku je istraga o uzroku i tipu eksplozije te izvršitelju ili izvršiocima", priopćili su iz Ureda gradonačelnika. Hurriyet piše da su među žrtvama eksplozije bili turisti. CNN Turk piše da su neki od ozlijeđenih u kritičnom zdravstvenom stanju te se strahuje da bi se broj mrtvih mogao povećati. Troje njemačkih turista je lakše ozlijeđeno. Pozivajući se na tursku televiziju Haberturk, Reuters piše da je moguće da je eksploziju izazvao bombaš samoubojica, no potvrde te informacije još nema. "Istrčali smo i vidjeli dijelove tijela" – Eksplozija je bila vrlo glasna. Sve se snažno zatreslo. Istrčali smo i vidjeli dijelove tijela – kazala je Reutersu žena koja radi u obližnjoj trgovini antikvitetima, piše Guardian. Eksplozija se čula i u drugim četvrtima Istanbula. Na mjesto događaja došao je veliki broj policijskih, vatrogasnih i vozila Hitne pomoći. Policija je ogradila područje oko mjesta eksplozije. Četvrt Sultanahmet privlači mnoge turiste jer se u njemu nalazi Aja Sofija i Plava džamija. Policijski automobil prevrnuo se na cesti dok je išao na intervenciju, a postavljen je ponovno na kotače uz pomoć prolaznika. video  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.