SNIMKA IZ 1992. GODINE: Pogledajte Thompsonovu izvedbu “Bojne Čavoglave” na prepunoj splitskoj Rivi (VIDEO)

27.02.2017. 20:47:33

Marko Perković Thompson najpopularniji je hrvatski glazbenik, ponajprije poznat po pjesmama domoljubne tematike koje godišnje privuku stotine tisuća ljudi, poglavito mladih, na Thompsonovim koncertima diljem domovine i svijeta. Hrvatskoj javnosti postaje poznat 1991. godine kada izlazi njegova kultna pjesma “Bojna Čavoglave” koja je pružala snažnu poruku i moral hrvatskim vojnicima za vrijeme Domovinskog rata. Ta je pjesma mnogima ostala kao najdraža Thompsonova pjesma, upravo zbog njezine velike uloge u obrani Hrvatske. Thompson je tijekom Domovinskog rata pjesmu “Bojna Čavoglave” izvodio diljem Hrvatske. Jedna takva izvedba dogodila se 1992. godina na prepunoj splitskoj Rivi na skupu tadašnje Hrvatske stranke prava. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.