Šok i nevjerica u danskoj reprezentaciji; samo par sati prije utakmice s Hrvatskom stanje je dramatično, a izbornik tvrdi: Hansen jedva govori...

25.01.2021. 15:07:00

Danska i Hrvatska večeras od 20.30 sati igraju utakmicu posljednjeg kola drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva. Dancima ovaj susret ništa ne znači, već su osigurali prvo mjesto i plasman u četvrtfinale, dok 'kaubojima' treba pobjeda uz uvjet da u ranijoj utakmici naše skupine od 18 sati Katar pobijedi Argentinu. Samo tako Hrvatska može do četvrtfinala, a posao će nam 'olakšati' Danci. 

Već smo ranije pisali o velikim problemima u kojima se iznenada našla reprezentacija Danske. Pokosila ih je viroza i sam izbornik Nikolaj Jacobsen je priznao kako ne zna s kojim će igračima igrati večerašnju utakmicu protiv Hrvatske. Stanje je jučer navečer bilo teško...

'Vidjet ćemo prvo tko će od igrača biti fizički spreman za tu utakmicu. Najvažnije je imati što više svježih igrača za četvrtfinale u srijedu. O tome se radi u ovom trenutku', jasno je kazao Jacobsen i dodao: 

'Pobjeda pod svaku cijenu ne dolazi u obzir, važno mi je sačuvati igrače za četvrtfinale.'

Nije lijepo radovati se tuđoj nesreći, ali imali su i hrvatski rukometaši sličnih problema, srećom sve je prošlo bez većih posljedice. No, nakon kiksa s Argentincima sad nam treba pobjeda protiv Danske i malo sreće, tj. da Katar svlada Argentince.

A kako se samo per sati prije početka naše utakmice čini, Danci će nam 'olakšati' posao. Zdravstveno stanje u njihovoj reprezentaciji poprilično je dramatično.

  • 'Na žalost, kada nešto ovako uđe u momčad, jako brzo se širi. Užasno je iritantno i jako nas smeta. Trudimo se čuvati koliko je moguće i ne družiti se međusobno, ali nemamo više dovoljno soba kako bi se svaki član reprezentacije izolirao', kaže danski izbornik Nikolaj Jacobsen i otkriva kako najveće zdravstvene probleme imaju najbolji danski rukometaš Mikkel Hansen te Mads Mensah, Morten Olsen i Lasse Andersson.

    'Nama je prioritet da se što više igrača oporavi do četvrtfinala. Ne znam uopće koliko će ih biti sposobno igrati protiv Hrvatske. Situacija je takva da jučer Simon Hald i Mathias Gidsel nisu htjeli izaći iz hotela samo kako bi bili blizu WC-a. I sve je više zaraženih te onih sa simptomima. Gotovo svi u reprezentaciji svako malo moramo na zahod', kaže Jakobsen koji i sam ima spomenute zdravstvene probleme. 

  • Otkriva i u kakvom je stanju Hansen...

    'Simona i Mathiasa viroza je pogodila blaže, dok su Mikkel i Johan baš loše. Primjerice, Hansenu je stanje takvo da smo sretni što je opet počeo govoriti. Jasno, daleko je od makar približno optimalnog stanja i ne može probavljati hranu', kaže zabrinuti Jakobsen i dodaje:

    'Tko će igrati večeras protiv Hrvatske? Morat ću s onima koji imaju mogu... One koji barem malo 'vise' ostavit ću da se oporave i povrate snagu kako bi bili u što boljem stanju za četvrtfinale.'

Izvor: Tportal

Izvorni autor: Ivan Žurić/Foto: SEBASTIEN NOGIER/EPA

Autor: