'Šok, šok, šok'! Zamislite, hrvatske novine prodaju se usred Banjaluke, na kiosku s grbom grada i to sasvim legalno!

07.06.2013. 13:00:53

Dok se naši susjedi čude Juri Francetiću na naslovnici časopisa,koji je nedvojbeno dio hrvatske povijesti, porezni obveznici Republike Hrvatske iz svog džepa bez ikakvih problema financiraju izdavanje Samostalnog srpskog tjednika 'Novosti'. Isti je bezbroj puta dosad provocirao hrvatsku javnost člancima i karikaturama protuhrvatskog i protukatoličkog sadržaja.

Mediji Republike Srpske još se oporavljaju od šoka kojeg su doživjeli otkrivši  da se časopis 'Vojna povijest' u izdanju jednih hrvatskih novina, prodaje na kioscima usred Banja Luke. I to sasvim legalno, zamislite dragi Hrvati!

Da stvar bude 'gora', kiosk s 'tim sumnjivim papirom' nalazi se preko puta zgrade 'Ustavnog suda, Boračke organizacije i Pravobranilaštva Republike Srpske'.

Naši istočni susjedi otišli su i korak dalje pa su, još u stanju šoka, 'mudro' zaključili i da  se časopis prodaje na kiosku sa grbom grada Banjaluke.

Osim što se isti prodaje legalno, mediji Republike Srpske nisu izostavili spomenuti i kako se druga novinska izdanja iz Hrvatske prodaju tamo sasvim legalno.

Unatoč silnim naporima nismo shvatili poruku!

Treba li sve hrvatske novine povući s njihova tržišta, možda premjestiti kiosk na neko drugo, skrovitije mjesto kako časopis s ustaškom tematikom ne bi gledao u njihove institucije, ili možda jednostavno s kioska treba maknuti grb njihova grada?!

'U ovom broju časopisa su se odlučili baviti temom Početni razvoj oružane sile ustaškog pokreta', čude se naši susjedi kao da ustaška vojnica nije dio hrvatske vojne sile, kako navodi autor teksta koji ih je očito digao na noge.

Riječ je naime, o posljednjem izdanju časopisa 'Vojne povijesti' sa slikom Jure Francetića u ustaškoj odori na naslovnici na temu 'Ustaška vojnica – Početni razvoj oružane sile Ustaškog pokreta' .

Istovremeno, porezni obveznici Republike Hrvatske iz svog džepa bez ikakvih problema financiraju izdavanje Samostalnog srpskog tjednika 'Novosti' . Isti je bezbroj puta dosad provocirao hrvatsku javnost člancima i karikaturama protuhrvatskog i protukatoličkog sadržaja.

Na naslovnici posljednjeg broja tog tjednika katolički se svećenik (koji izgledom jako podsjeća na hrvatskog blaženika Alojzija Stepinaca) ljubi sa časnom sestrom.

Nakladnik provokativnih 'Novosti' usred Hrvatske je Srpsko narodno vijeće na čijem je čelu Miloradom Pupovcem, zastupnik u Hrvatskom Saboru koji malo- malo 'kuka' zbog nepovoljnog položaja Srba u Hrvatskoj.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

vojna_povijest_na_kioscima_u_banjaluci_1_20130607_1086527813 vojna_povijest_na_kioscima_u_banjaluci_2_20130607_1893238352

Autor: