ŠOK U VUKOVARSKOJ ŠKOLI! Policajac djeci o prometu govorio na ČISTOJ EKAVICI, pa rekao nešto nezamislivo

24.09.2019. 15:45:00

Suđenje Marijanu Živkoviću za razbijanje dvojezične ploče, nanovo je u tom gradu stvorilo atmosferu napetosti.

Sasvim je moguće da bi događaj koji se zbio u vukovarskoj osnovnoj školi prošao sasvim malo ili gotovo uopće nezapaženo, da se nije poklopio s ovim nesretnim suđenjem koje je opet, po tko zna koji put, otvorilo dobro znane, ratne rane ovoga grada:

“U školu je poslan policajac kako bi prvašiće uputio u ponašanje u prometu i osnovne prometne znakove… Iako je taj policajac bio pripadnik srpske nacionalne manjine, nitko nije očekivao da će se djeci obraćati na čistoj ekavici”, ispričao nam je Savjetnik vukovarskog gradonačelnika za branitelje Tomislav Josić.

“Deco, raskršće pređite preko pešačkog prelaza tek kada je zeleno svetlo na semaforu”, objašnjavao je policajac, što je izazvalo ogorčenost nastavnika i roditelja.

Nakon prigovora, policajac je, tvrdi Josić kojeg su o ovom događaju izvijestili  izvori iz škole i policijske postaje, rekao:“Kao da ima veze kako pričam, bitno da me razumete”…

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto:Pixbay

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.