ŠOKANTAN KOMENTAR: Huligan koji je oskrnavio kip Tuđmana, objasnio tko mu je ‘naredio’ da to učini

21.01.2019. 10:36:21

Filip Drača (24), kojeg sumnjiče da je srpom i čekićem nagrdio kip Franje Tuđmana, noć je proveo u policiji nakon čega je pušten. ”Zaista je točno da se iza rešetaka bolje jede nego na slobodi. Policajci su mi za doručak dali paštete i kruha, ali barem sam jeo doručak”, napisao je na društvenoj mreži Filip Drača (24) nakon provedene noći u tzv. policijskom pritvoru na zagrebačkim Oranicama. Draču je zagrebačka policija uhitila pod sumnjom da je 5. siječnja ove godine na spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu crnim sprejem nacrtao komunistički simbol srp i čekić. Sumnjiče ga za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. Kazneni zakon kaže da će se onaj “tko ošteti, uništi, izobliči ili učini neuporabljivom tuđu stvar” kazniti kaznom zatvora do dvije godine te da ista kazna prijeti onome tko “crtežima ili natpisima neovlašteno mijenja izgled zidova, motornih vozila ili drugih površina.” Nakon završetka kriminalističke obrade Draču su policajci zadržali preko noći kako bi ga ujutro vodili na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Jesu li za njega zatražili određivanje istražnog zatvora pa je istražni sudac odbio prijedlog ili ga nisu ni tražili, 24 sata u subotu nisu uspjela doznati. U svakom slučaju mladić je već u petak bio na slobodi. Iako ga se povezivalo s Radničkom frontom, iz stranke se doznaje doznaje da Filip nikad nije bio njihov redovan član, javljaju 24 sata.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.