ŠOKANTNO: MINISTAR MATIĆ UCIJENIO BRANITELJE DUBROVNIKA

13.03.2015. 19:42:15

ŠOKANTNO: MINISTAR MATIĆ UCIJENIO BRANITELJE DUBROVNIKA:" AKO NE GLASATE ZA ANDRU VLAHUŠIĆA NEĆETE DOBITI NI LIPE OD MINISTARSTVA BRANITELJA"
U cjelosti objavljujemo skandalozno pismo Hrvatskih branitelja Dubrovnika Dana 11. ožujka 2015. godine ministar branitelja Predrag Matić bio je u posjetu Dubrovniku i tom prigodom otvoreno izrazio bezuvjetnu potporu gradonačelničkom kandidatu i koalicijskom partneru doktoru Andru Vlahušiću. Na zajedničkom sastanku Sužene koordinacije dubrovačkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata njihove zajedničke izjave ocijenjene su neprimjerenima zbog čega smo se odlučili obratiti hrvatskoj javnosti otvorenim pismom. Treba naglasiti da o posjeti nije bila obaviještena niti jedna od dubrovačkih braniteljskih udruga, koje se u svom djelovanju susreću s brojnim problemima, što je dovoljan dokaz nebrige resornog ministarstva. Ovom prigodom ministar Predrag Matić javno je proglasio Andra Vlahušića dubrovačkim i hrvatskim braniteljem. Andro Vlahušić nikada nije bio hrvatski branitelj. To je lako dokazivo uvidom u javno objavljeni registar. Predrag Matić na taj način svjesno laže i obmanjuje hrvatsku javnost u želji da podigne pravomoćnom presudom poljuljani ugled bivšeg dubrovačkog gradonačelnika, tim više što je doktor Andro Vlahušić u studenom 1991. godine bio jedan od potpisnika čuvenog dokumenta o predaji Grada Dubrovnika pripadnicima takozvane Jugoslavenske narodne armije. Bivši gradonačelnik u svojoj nebrizi za invalide i stradalnike Domovinskog rata prikazuje sebe dobročiniteljem i obećava toliko toga braniteljima, pretjerujući do te mjere da već pomalo izaziva netrpeljivost naših građana. Prava je istina da je ignorirao odluku Gradskog vijeća iz 2009. godine o dodjeli građevinskog zemljišta na području naselja Nuncijata, a sve u korist zakulisnih igara i krupnog kapitala. Javna je tajna da Andro Vlahušić, protivno spomenutoj odluci Gradskog vijeća, braniteljima želi oduzeti već dodijeljeno atraktivno zemljište i u zamjenu im ponuditi stanove i/ili zamjensko manje atraktivno zemljište na području Mokošice. Posjeta ministra Pedrag Matića završila je začuđujućom ucjenjivačkom izjavom, kako će, ukoliko Andro Vlahušić ne pobjedi na izborima za gradonačelnika, ministarstvo branitelja zamrznuti sve projekte vezane za branitelje u gradu Dubrovniku. S punim pravom se pitamo za razloge Predraga Matića da podržava Andra Vlahušića, koji je svojim lažnim obećanjima toliko puta izvarao dubrovačke i hrvatske branitelje. Pozivamo građane Dubrovnika da ne nasjedaju na predizborne političke igre i podmetanja, a naše članstvo da u drugom krugu izbora za gradonačelnika svoj glas daju onoj opciji, koja nedvosmisleno podupire dubrovačke branitelje – - napisano je u otvorenom pismu kojeg potpisuju: - Udruga branitelja Dubrovnika, -Udruga maloljetnih branitelja Dubrovnika, -HVIDRA Dubrovnik -Zajednica HVIDRA županije Dubrovačko-neretvanske.
Matic_Vlahusic_Bonacic-dubrovnik_1-555x370

ministar Matić podržao osuđenog Andru Vlahušića

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.