ŠOKANTNO! U ZAGREBU UHIĆENE ČETIRI OSOBE: Među njima i voditelj hitnih intervencija u GSKG-u

17.06.2021. 15:46:00

Kriminalisti iz Policijskog nacionalnog Uskoka (PNUSKOK) u četvrtak ujutro su u koordinaciji s USKOK-om, na području Zagreba uhitili više osoba zbog sumnji na gospodarski kriminal povezan s Gradskim stambeno-komunalnim gospodarstvom (GSKG), neslužbeno doznajemo.

GSKG je tvrtka u vlasništvu Zagrebačkog holdinga, a koja upravlja stambenim objektima.

U tijeku su pretrage stanova osumnjičenika, među ostalima i N.B.-a, voditelja hitnih intervencija u GSKG-u. 

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ostale osobe su privatni poduzetnici te direktori tvrtki koje su poslovale s GSKG-om.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Šef Odjela za hitne popravke tvrtke u gradskom vlasništvu Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo N.B. navodno je osumnjičen za primanje mita, a druge tri osobe, koje su građevinski poduzetnici, za davanje mita. Prema neslužbenim informacijama, moglo bi biti još osoba privedeno.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

GSKG je vodeći upravitelj stambenih zgrada u Zagrebu i Hrvatskoj, a prema podacima s njihove web stranice održavaju i upravljaju s oko 173 tisuće prostora, ukupne površine više od 10.000.000 četvornih metara.

Inače, policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe, od čega jednog rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u”, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.P./Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.