‘ŠOŠKOČANIN MI JE DRŽAO PIŠTOLJ NA ČELU’! ISTINA NAKON 30 GODINA: Preživjeli policajci ispričali sve o pokolju

03.05.2021. 09:38:00

Prošlo je punih 30 godina od masakra nad hrvatskim policajcima koje su srpski teroristi pobili u Borovu Selu. Riječ je o prvom masovnom zločinu koji se pravosudno ni dan danas nije okarakterizirao kao “ratni”. Ubijanje regularnih i legalnih pripadnika Specijalne jedinice policije iz Vinkovaca, još uvijek je nekažnjeno, ali i nedovoljno istraženo.

O tome je u nekoliko navrata govorio saborski zastupnik Stevo Culej čiji je brat Josip jedan od žrtava, a koji se ubrzo sprema objaviti knjigu o ovom dogažaju koju je, kaže, pisao 30 godina. Culej tvrdi kako će u njoj biti objavljene sve okolnosti stradanja policajaca, sve ono što je prethodilo masakru, ali i ono što se dogodilo nakon njega. Također, tvrdi da će se objelodaniti i tko je točno zakazao prilikom izvedbe ove akcije.

Opisali jezive detalje

Iako cijela Hrvatska zna da je 02. svibnja 1991. godine crnim slovima zabilježen u povijesnim knjigama, detalji o samom zločinu ostali su nepoznati. Stoga je ovaj video zapis koji je snimljen danas, mnogima pravo iznenađenje i prilika da iz prve ruke doznaju: Što se, zapravo, toga dana dogodilo u Borovu Selu? Sudionici tog događaja, zapovjednik voda Jedinice za posebne namjene PU Vinkovci Ivica Andabak te pripadnici spomenute postrojbe Zlatko Ereš, Franjo Levaković, Mile Plivelić, Josip Vincetić i Ivica Vranjić, za portal Vinkulja ispričali su tijek akcije i trenutke u kojima je sve pošlo po zlu. 

“Kolega Ivan Hodak, Franjo Levaković i ja smo nakon nekoliko sati borbe bili zarobljeni. Tada se pojavio Šoškočanin, izveo nas van i držeći mi pištolj na čelu, dok mi je jedan četnik držao nož na vratu, tražio predaju mog zapovjednika Martina Matkovića. Rekao je da će nas ubijati jednog po jednog, ako se on ne preda”, samo je dio ispovijesti Josipa Vincetića, jednog od preživjelih policajaca.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.