SPECIJALCI DEMANTIRAJU: Laži Jutarnjeg lista i Dnevno.hr o Thompsonu, Bujancu i prosvjedu u Vukovaru

06.10.2018. 13:10:49

Novinarka Jutarnjeg lista Ivanka Toma objavila je izmišljenu izjavu Zorana Marasa uperenu protiv prosvjeda u Vukovaru, Marka Perkovića Thompsona i  urednika Bujice Velimira Bujanca. 
Vijest je prenio i portal Dnevno.hr, (čija je glavna urednica Marija Dekanić, bivša šefica Hrvatske narodne stranke za Zagreb) ustvrdivši da “branitelji u Vukovaru ne žele  Thompsona i Bujanca”.Na njihove objave reagirao je Zoran Maras, predsjednik Udruge Specijalne policije stavom da “na Thompsona i Bujanca branitelji uvijek računaju!” Udruga Specijalne policije u priopćenju navodi da su morali promptno reagirati demantira laži Jutarnjeg, na koje su nasjeli i neki drugi, koji bi voljeli da skup u Vukovaru ne uspije. U Jutarnjem listu kao i na portalu Jutarnjeg lista 3. listopada ove godine objavljeno je neistinita informacija predsjednika Udruge specijalne policije Domovinskog rata Zorana Marasa. U tekstu koji je za Jutarnji spominje se da je Zoran Maras izjavio, citiramo: “da branitelji Thompsona i Bujanca ne smatraju dobrodošlim u Vukovaru”. Ta izjava je, iz nama nepoznatih razloga – potpuno izmišljena. Odgovarajući na pitanje novinara Zoran Maras je izjavio da su na skupu u Vukovaru dobrodošli svi,  a da će na bini govoriti stradalnici, žrtve i gradonačelnik/domaćin Ivan Penava. Lažnu izjavu Zorana Marasa iz Jutarnjeg lista prenio je portal Dnevno.hr u još gorem izdanju, stavljajući u naslov Thompsona u Bujanca, što je najgora manipulacija koju osuđujemo. Ovom prilikom ponavljamo da su na skupu u Vukovaru dobrodošli svi građani Hrvatske i svijeta uključujući i marka Perkovića Thompsona i Velimira Bujanca s kojima braniteljska populacija ionako uvijek računa. Sukladno zakonu o informiranju tražimo da se ovaj ispravak objavi u izvornom obliku i bez daljnjih manipulacija u Jutarnjem listu, na portalu Jutarnjeg lista i portalu Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.