Sramota: Hvale se oskvrnjivanjem tuđih svetinja

07.03.2018. 10:52:45

Ekipa Deutche Film und Fernsehakademie Berlin, njemačke akademije za film i televiziju, trenutno boravi u Dubrovniku gdje snimaju “studentski dokumentarni film” ‘The Colour Nude’, u kojem se pojavljuje i erotski fotograf Stijepo Brbora koji je ovih dana na prepoznatljivim dubrovačkim lokacijama fotografirao Vesnu Knežević, Beograđanku koja se u filmu i na fotografijama našla u ulozi modela i u kojima glumi lik Laure Marina Držića, prenosi Dubrovački dnevnik. Fotografije su se radile na atraktivnim i poznatim dubrovačkim lokacijama kao što su zidine, dubrovačke crkve Dom Marina Držića, Sponza.
Brbora tvrdi kako su se potrudili da cijelo snimanje prođe vrlo diskretno!!!!!! Konzervativci bi mogli prokomentirati kako golotinji nije mjesto u crkvi, !!!!! no Brbora tvrdi kako je riječ o umjetnosti koja se događa na poznatim dubrovačkim lokacijama. “ Sramota ! Dno dna ! Događaj je komentirao i biskup Mate Uzinić: Dragi prijatelji, duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati. Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine!“

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.