Sramota. Mesić je dijelio činove oficirima JNA koji su bili agresori na Hrvatsku!

01.08.2022. 10:02:00

Hrvatski narod je čak dva puta birao za predsjednika Republike notornog i žalosnog – Stjepana Mesića, čovjeka koji je i na Haaškom sudu svjedočio protiv prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja hrvatske države Franje Tuđmana.

Stvarno, jesmo li mi normalni narod i je li slučajno sve to što nam se događa?

Međutim, kad je ovaj čovjek bio na dužnosti predsjednika Predsjedništva SFRJ, kako je objavljeno i u Službenom vojnom listu od 26. prosinca 1991., dakle nakon što je okupiran Vukovar i kad je tamo ubijeno i protjerano na tisuće Hrvata i kad je zgažena Škabrnja, (!) baš od strane zločinačke JNA kojoj je  on tada bio na čelu, i da ne govorimo dalje, taj i takav Stjepan Mesić u ime Predsjedništva, zajedno sa ratnim zločincem dr. Brankom Kostićem, koji mu je bio zamjenik, potpisuje Ukaze i Odluke iz “oblasti rukovođenja komandovanja oružanih snaga SFRJ“!

Dakle, prema tom broju (31) Službenog vojnog lista, Predsjedništvo Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, kojem je predsjedavao Stjepan Mesić, čak 40 pripadnika zločinačke JNA  unaprijedilo je u (veće) činove generala, a svi oni sudjelovali su i u agresiji na Republiku Hrvatsku i BiH!

Evo i njihovih imena. Dragutin Đuričković, Matej Anđelković, Đorđe Zvicer, Slobodan Bojić, Milovan Bojović, Nedeljko Čopić, Geza Farkaš, .Milan Gvero, Ante Karanušić, Krsman Milošević, Srboljub Trajković, Tomislav Jovanović, Rade Polić, Zoran Stojković, Nebojša Tica, Dragutin Ožbolt, Aleksandar Radović, Fikret Jakić,  Milutin Kukanjac, Andrija Rašeta, Tomislav Simović, Mile Kandić, Radomir Eremija, Branko Stanković, Živan Mirčetić,, Đorđe Đukić, Radisav Lukić, Jovan Elemirov, ,Sreten Čupić, Radojica Kadijević, Milan Ružinovski, Miloš Bajčetić, Vladimir Boljević, Stevan Čanović, Slobodan Đorđević, Vukoman Joksimović,  Gojko Mičović, Vuk Obradović, Simeun Tumanov, Slavko Popović…

Mesić se nikada nije ogradio od toga, kao bilo je takvo vrijeme!

Međutim, umjesto da ga nakon toga maknu u ropotarnicu, ova politička štetočina već sredinom siječnja 1992.  preuzima dužnost predsjednika Sabora Hrvatske, itd. i tako redom.

Kad se analizira njegov politički i ini put onda nije ni malo slučajno što danas pleše „Žikina kola“ u društvu raznih pupovaca i ostalih komunističko-srpskih satelita, od Srba do Kumrovca!

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Portala dnevnih novosti.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Mladen Pavković/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.