SRAMOTNE IZJAVE! Redatelj filma ‘Dara iz Jasenovca’ i novinar ismijavali logore u Prijedoru

23.02.2021. 15:34:00

O filmu “Dara iz Jasenovca” govori se u cijeloj regiji.

Redatelj filma Predrag Gaga Antonijević bio je gost u emisiji “Dobro jutro Srbijo” na Happy TV.

Voditelj programa bio je kontroverzni novinar Milomir Marić, javnosti poznat po nacionalističkim i pročetničkim izjavama. 

Iako je u emisiji trebao govoriti o tome kako je sniman film “Dara iz Jasenovca”, s kakvim se problemima suočavao za vrijeme snimanja te s kakvim se kritikama susreo nakon premijere filma, Marić je isprovocirao Antonijevića i u jednom trenutku je promijenio temu razgovora, objavio je Klix.ba.

Počeo je govoriti o logorima u okolini Prijedora, koje su Srbi osnovali za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Što je bio razlog promjene teme? Redatelja je očito zasmetalo što film više nije u utrci za nagradu Oscar.

S druge strane, bosanski film “Quo vadis, Aida” smatra se jednim od najozbiljnijih kandidata za zlatni kipić. Potaknuti time, Marić i Antonijević su počeli s provokacijom kako je “cijeli svijet protiv Srba”. Pritom su pokušali izmanipulirati javnost navodeći “kako svi pokušavaju Srbe prikazati zločincima u proteklom ratu, što je, kako su zaključili, sve propaganda”.

Prema Marićevom mišljenju, logori Omarska, Keraterm i Trnopolje, kroz čiju je golgotu prošlo tisuće Hrvata i Bošnjaka, od kojih su mnogi ubijeni na najzvjerskije načine, nisu bili nikakvi koncentracijski logori, nego sabirni centri otvorenog tipa. Oni ističu kako su u njima Bošnjaci i ostalo nesrpsko stanovništvo tražili utočište i sigurnost.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Sanja Plješa/ Foto: Scena iz filma 'Dara iz Jasenovca'

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.