SRAMOTNO: Nitko se nije sjetio Janka Bobetka

30.04.2015. 08:51:57

Prenosimo u cijelosti otvoreno pismo od dr. Ružice Ćavar upućeno Hrvatskom generalskom zboru: Poštovana gospodo hrvatski generali Hrvatskoga generalskog zbora! Kao što znamo, na dan 29. travnja 2003. godine, preminuo je u Zagrebu legendarni stožerni general Hrvatske vojske Janko Bobetko, koji je također bio i utemeljitelj Hrvatskog generalskog zbora umirovljenih hrvatskih generala, pod nazivom "Viribus unitis". Na obljetnicu njegova prelaska u besmrtnu vječnost, 29. travnja ove 2015. godine, u dnevnim novinama nismo vidjeli ni slova sjećanja na toga velikoga sina hrvatskoga naroda. Je li moguće da ste vi, njegovi suborci, na njega zaboravili ove godine, kao, na žalost, i prethodnih? Zar je u pitanju tih nekoliko stotina kuna za objavu oglasa sjećanja? Zar to nije sramotno za vas, a posredno i za hrvatski narod, koji je organizaciju sjećanja i oglas upravo od vas na prvome mjestu očekivao? Naravno, to bi bila dužnost i Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Božjom voljom, na isti datum, samo 2007. godine, preminuo je i onaj koji je generala Janka Bobetka prepustio progonu i tako ga, zbog stresova, koji su najviše pogađali ponos i dostojanstvo generala Janka Bobetka, poslao u smrt bar par godina ranije nego što se moglo očekivati. Zar nije tragično da sljedbenici Ivice Račana na dan 29. travnja njemu objavljuju sjećanje na pola stranice Večernjega lista i odaju mu počast na Mirogoju, o čemu je u svim vijestima izvijestila takozvana Hrvatska televizija, tj. onome koji je prepustio oružje hrvatske Teritorijalne obrane velikosrpskom agresoru i zajedno sa svojim drugovima napustio Hrvatski državni sabor kada se odlučivalo o samostalnoj i slobodnoj Hrvatskoj, dok se ni slovom ne spomene onaj koji je bio spreman sve žrtvovati za samostalnu i slobodnu Hrvatsku i koji je sve dao, pa i život, za svoje dostojanstvo i dostojanstvo hrvatskoga naroda i suverene hrvatske države, Republike Hrvatske. Upitajte se, gospodo hrvatski generali, što se to u današnje vrijeme s vama događa? Sa velikom zabrinutošću i tugom Dr. Ružica Ćavar počasna predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj i počasna članica Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.