Sramotno: Prevaranti iskoristili tragičnu sudbinu Tomislava Salopeka

14.08.2015. 15:17:58

Svi pozivi događali su se u razdoblju od 10. do 12. kolovoza, u vrijeme kada je kriza oko otetog Salopeka bila na vrhuncu, a sve uplate trebale su ići preko Western Uniona Lažna ambasadorica nazvala majku (62) zbog sina "uhićenog" u Londonu pa je prevarila za 2000 eura! Kako piše Zadarski.hr, u proteklih nekoliko dana, četiri osobe na zadarskom području, nazvala je nepoznata ženska osoba i lažno se predstavljajući kao djelatnica hrvatske ambasade, najčešće u Londonu, navela kako članovi njihovih obitelji u inozemstvu imaju zdravstvenih i drugih problema za što je potrebno da uplate određene novčane iznose. U tri slučaja građani su posumnjali u prijevaru i nisu uplatili novac dok je u jednom slučaju 62-godišnjakinja iz Zadra uplatila nekoliko tisuća kuna. Njoj je nepoznata ženska osoba priopćila da joj je sin, koji inače živi u inozemstvu, uhićen u Londonu i da mu treba novac da bi bio pušten. Zabrinuta majka preko Western Uniona uplatila je 2000 eura, a kad je shvatila da se na telefonski broj s kojeg je nazvana nakon uplate više nitko ne javlja, cijeli je slučaj prijavila policiji. Lažna ambasadorica iz Londona na sličan je način pokušala prevariti i druge ljude koji svi, zanimljivo, imaju nekog člana obitelji koji živi u inozemstvu ili je pomorac. Jednoj je osobi slagala, vjerojatno pod dojmom nesretnog slučaja Tomislava Salopeka, da joj je brat zarobljen i da trebaju novac za otkupninu, drugoj osobi da im je sin teško bolestan u londonskoj bolnici i da im novac treba za liječenje odnosno da bi ga zrakoplovom prebacili do Zagreba. Svi pozivi događali su se u razdoblju od 10. do 12. kolovoza, u vrijeme kada je kriza oko otetog Salopeka bila na vrhuncu, a sve uplate trebale su ići preko Western Uniona Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na telefonske pozive nepoznatih osoba te da ni pod kojim razlogom ne uplaćuju novce jer na ovaj način mogu postati žrtve prijevare.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.