Srbi izvan Republike Hrvatske, dođite obnoviti svoje kuće, gospodarske zgrade...dođite na obnovu Banovine

08.01.2021. 17:19:00

Nakon poziva Milorada Pupovca svojim sunarodnjacima izvan RH-a da prijave štetu svojih kuća. Pa tako navodi: "  Počinje popis šteta i prijava šteta i izuzetno je važno da svi ljudi, bili u trećim zemljama, Velika Britanija, Kanadi, BiH, Srbija, ne zaborave svoje kučište i kuću. 

No zaboravio je pozvati iste da se vrate na Banovinu, spase što se još dade spasiti, obnove svoje kuće, gospodarske zgrade. Kako se prisjetio Domovinskog rata, znači radi se o Srbima s hrvatskim putovnicom i fiktivnim prebivalištem u Hrvatskoj. Znači da povremeno dolaze u svoje kuće, ako dođu, pogledaju i odu. Najčešći takvi dolasci su u organizaciji "Lasta promet", a sve za potrebe izbora. Zato se vratite na svoja ognjišta, obnovite što se može, ne možete biti stalno na terenu Republike Hrvatske, koju ste samovoljno napustili. Država nije krava muzara kako to želi prikazati Milorad Pupovac, uz njegov standardni stil ugroženosti, kako njega tako i ostalih sunarodnjaka. Baš da je tako i nije, ali kad je potreban za vladavinu u Saboru, koristiti će svaku mogućnost da povuče nešto za svoj ugroženi narod. Ne, još bi nekako i preboljeli da je u njegovom govoru uvijek neka doza netrpeljivosti i za sve što se događaju krivični su Hrvati. Spominjajući Domovinski rat, zaboravio je na razne zločine i masakre nad Hrvatima tijekom Domovinskog rata. Tu je amnezija. Ali ako je strao netko iz srpske nacionalnosti tu uz Savu Štrbca i Documentu ima svaki podatak o ispaljenom streljivu. Toliko nisko ide, da čak i nastradali, poginuli u potresu, poziva se kako se radi o pripadnicima nacionalnih manjina. Pa po ne znam kojem scenariju ili ne znam koji bi redatelj mogao napraviti film "Hrvati prizvali potres da stradaju Srbi", to je govor Milorada Pupovca. U nesreći se ne prebrojavaju krvna zrnca, ne gleda na boju kože ili vjeroispovjest, pa svi koji su priskočili u pomoć nisu nikog pitali tko si i što si, treba spasiti život, imovinu i skrbiti o stradalima.

Ali eto već poznata priča, poznati scenarij, gdje bog može iskoristiti priliku da ukaže na svoju ugroženost i ugroženost njegovih nacionalnih manjina, zaboravljajući elementarne nepogode ili katastrofe za to ne zanju ili ne biraju tko će nastradati. No sve dok je potreban vladajućima njegov provokativan govor i govor mržnje uvijek će proći nekažnjen, jer eto to je onaj koji pljuje po kravi muzari, jako mu dobro došla u svakoj prilici. Isto to govori io onima koji kumuju s njim.

Pozivam Srbima, "Lasta promet", dođite na Banovinu, pomognite u obnove svoje i susjedove imovine, a ne samo prijavite štetu, dobit novac i nikad se ne vratite u Hrvatsku, da je primjer demografske obnove, ali i pokazatelj da se Izborni zakon mora promjeniti, nema fiktivnih prebivališta. A o onom djelu primanja mirovine i priznavanja radnog staža, sve u paketu, bez obzira na to što su nekad palili Banovinska sela.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.