Srbi likuju: Sretni zbog povratka dvojezičnih ploča

24.11.2013. 17:06:25

1_190108

'Ovo su prvi ohrabrujući potezi hrvatskih vlasti od početka tromjesečnog prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog Vukovara'

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regiji Aleksandar Čotrić u nedjelju je pozdravio povratak dvojezični ploča na policijskoju postaju u Vukovaru.

"Ovo su prvi ohrabrujući potezi hrvatskih vlasti od početka tromjesečnog prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, organiziranih zbog postavljanja dvojezičnih natpisa na ćirilici i latinici u Vukovaru", priopćio je Čotrić nakon ovotjednog posjeta Vukovaru.

Srpski mediji navode kako Stožer sada prikuplja potpise za referendum o promjeni Ustava Hrvatske koji će ograničiti prava srpske i drugih etničkih manjina. Čotrić istiće kako je je zabrinut brojem slučaja fizičkih i verbalnih napada na srpskog naroda u Vukovaru i diljem Hrvatske.

Čotrić se u Vukovaru sastao s predsjednikom SDSS-a Vojislavom Stanimirovićem, saborskim zastupnicima Draganom Crnogorcem i Đorđem Macutom, s predsjednikom Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Vukovara Milenkom Živkovićem, s predsjednikom odbora SKD Prosvjeta te generalnim konzulom Srbije u Vukovaru Živoradom Simićem, prenose Novine Novosadske.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.