Srbi o prvom hrvatskom predsjedniku: Tuđman je bio fašist i sam spomen na njega uvreda je srpskom narodu

27.08.2013. 16:21:08

Spominjanje Tuđmana u srpskom parlamentu, najveća je uvreda toj instituciji u posljendje 24 godine, kažu srpski zastupnici.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, umalo je posvađao zastupnike u srbijanskom Parlamentu! Pokojnog predsjednika najprije je jedan srpski političar iz Srpske napredne stranke spomenuo u kontekstu svijetlog primjera kako se vodi država, a onda mu je drugi uzvratio da je spominjanje Tuđmana najveća uvreda za srbijanski parlament u posljednje 24 godine. Kolega mu je potom pojasnio kako misli da je Tuđman 99 posto fašist, ali svaki fašist ima nešto što je dao znanosti ili nečem drugom'.

'Dat ću vam primjer jedne susjedne države, ja njihovog predsjednika nerado spominjem, ali bio je u pravu. Radi se o Franji Tuđmanu, kada je najboljem poznavatelju međunarodnog prava... rekao da će mu biti ministar vanjskih poslova dok Hrvatska ne bude međunarodno priznata', rečenica je koja je na noge digla srpske parlamentarce.

Burne reakcije pratilo je spominjanje Hitlera i Musolinija pa je tako, jedan od parlamentaraca prokomentirao 'Kakav je to jedan posto dobroga Tuđman učinio za Srbe u Hrvatskoj, a što Hitler i Musolini za čovječanstvo?! Ovo je uvreda srpskom narodu iz Hrvatske i uopće. Ni u hrvatskom Saboru se Tuđman ne citira! Tuđman nije završio u Haagu samo zato što nije živ,'.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.