Srbi primijetili da je derbi protekao u znaku Vukovara, prenosimo reakcije

23.11.2019. 15:15:00

Većina tamošnjih medija je korektno u člancima istaknula o kakvoj je humanitarnoj akciji u Hrvatskoj riječ

Najveći hrvatski derbi, nogometni sraz Dinama i Hajduka (1:1), dobio je dosta prostora i na pojedinim srbijanskim portalima. Većina ih je u naslovu istaknula da je utakmica protekla u znaku Vukovara, odnosno, da su igrači Dinama na rukavima nosili utisnut vukovarski toranj. 

- Vukovar zasjenio veliki hrvatski derbi: Ovo nikada ranije nisu radili - 'vrišti' u svom naslovu portal Blic, pa u tekstu faktografski prenosi sljedeće : - Prije četiri dana je u Hrvatskoj obilježena 28. godišnjica pada Vukovara. Tim je povodom Dinamo protiv Hajduka u velikom hrvatskom derbiju igrao s posebnim dresovima.   U utakmici protiv Hajduka nogometaši Dinama su igrali u naizgled običnoj garnituri domaćih, modrih dresova, ali s vukovarskim tornjem oslikanim zlatnom bojom na rukavu.


Riječ je o tornju koji je simbol Vukovara, a ovakva verzija dresova bit će u prodaji od čega će sav prihod biti proslijeđen u humanitarne svrhe - navodi se u članku. Uz gotovo identičan tekst Kurir u naslovu kaže: Vukovar obilježio najveći hrvatski derbi, a manje-više isto je izdvojeno o na Telegrafu: Simbol Vukovara u najvećem derbiju Hrvatske: Dinamo u specijalnom dresu remizirao s Hajdukom. Gotovo svi portali su u svojim člancima istaknuli i o kakvoj je humanitarnoj akciji riječ, dok se tek novinar Monda malo više pozabavio samim ogledom i zbivanjima na travnjaku.

Između ostalog je kazao da su Splićani zadovoljniji napustili Maksimir, te pretpostavlja da je Dinamo očekivao više uoči putovanja u Milano gdje će protiv Atalante pokušati osigurati proljeće u Europi.

Izvor: Večernji list

Izvorni autor: VL/Foto: Bruno Fantulin/Gran Stranzl/Jurica Gaolić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.