SRBI SE ŽALE NA HLADNO MORE, A U HRVATSKU NEĆE! ‘More je led ledeni, samo hrabri ulaze’: Umjesto na hrvatski Jadran, oni trpe hladnoću u Crnoj Gori

15.07.2022. 09:08:00

Ljetna sezona je već odavno počela, a turisti širom Europe odlaze na godišnje odmore.

Odlaze i naši susjedi Srbi koji zadnjih dana na društvenim mrežama naveliko raspravljaju cijenama smještaja, putovanjima, cijeni karata, ali i o vremenskim uvjetima na moru.

Tako se ovog puta na Twitteru pojavila objava gdje je jedan turist svoje pratioce obavijestio da je voda u Petrovcu u Crnoj Gori hladna za kupanje.

“Birao gdje ću na ljetovanje. Ajde malo Petrovac. Čitao svakakve ocjene. Sve je lijepo, prelijep smještaj, gradić simpa, klopica dobra… ali nitko nije napisao da je more led ledeni. Evo četvrti nitko ne ulazi u vodu, osim par hrabrih ljudi”, napisao je on na Twitteru.

Mnogi korisnici ove društvene mreže nisu se šokirali ovom informacijom.

“Danima pišu kako je voda u Hrvatskoj 29, 30 stupnjeva. Na Sitoniji danas pada kiša, voda 26 stupnjeva. Mene vuku iz vode”, napisala je jedna korisnica koja je godišnji odmor izgleda odlučila provesti u Grčkoj.

“Otvoreno more i poznati valovi. Uvijek je tako. Ne znam koliko su točne aplikacije, ima ih, za temperaturu vode na moru. Podaci su za cijeli svijet”.

“Petrovac je poznat po hladnoj vodi”, kratko je prokomentirao jedan tviteraš.

U međuvremenu, temperatura mora u Hrvatskoj i dalje je savršena za kupanje. U Puli je danas izmjereno 26, u Rovinju 25, u Zadru skoro 24. Možda da skoknu kod nas na odmor? Iako je srpskih gostiju sve više, još je to daleko od brojeva koje postižu druge zemlje. Naime, Srbi i dalje radije odlaze u Grčku, Crnu Goru i Tursku nego na hrvatski Jadran.

Prema jednoj anketi beogradske “Politike” otprije nekoliko godina, polovina ispitanih odgovorila je kako nikada ne bi ljetovala u Hrvatskoj. Možda se predomisle sada kada znaju koliko je toplo hrvatsko more.

 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.