SRBIJA DOBILA PACKU I OD GRČKE, ŠALJU PROSVJEDNU NOTU! Novi problemi za Vučića: Prešutjeli su što prevozi pali avion, morali su evakuirati stanovnike

18.07.2022. 15:56:00

Plamen oštra mirisa, uslijedio je nakon pada teretnog zrakoplova sa streljivom i oružjem iz Niša, nedaleko od sjeveroistočnog grčkog grada Kavale, razbjesnivši tu mediteransku državu.

Stanovnici su evakuirani, a stručnjaci za eksplozive rade na dekontaminaciji tog područja. Iako je 11 tona oružja koje je avion prevozio za Jordan, kao krajnjem kupcu bilo namijenjeno Bangladešu, Grčka nije bila informirana o robi koju je avion Antonov An-12 prevozio.

Zbog nedostatka informacija o opasnom teretu, grčki dužnosnik ministra vanjskih poslova, službeno će Beogradu uputiti prosvjednu notu, preko grčkog veleposlanika u Beogradu.

Pokvareni motor?

Podsjetimo, problemi za Antonov An-12, krenuo je kada je pilot zatražio hitno slijetanje u Kavali (u koji se, pokazuje Flightradar 24, vratio iako je ranije već stuigao do sjevera Egejskog mora, u blizini poluotoka Halkidiki), zbog pokvarenog motora. Međutim, zrakoplovni signal se izgubio.

Videosnimka incidenta pokazuje kako je avion padao u plamenu, brzo se spuštajući prije udara u tlo te je sve izgledalo kao eksplozija. Uz teret, u avionu su bili i članovi posade, svih osmero Ukrajinci, a koji su poginuli u padu zrakoplova. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Ivor Kruljac/Foto: Snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.