Srbija opet zastrašuje vojvođanske Hrvate, okrenuli tenkovske cijevi prema katoličkoj katedrali!

24.04.2018. 21:57:31

Facebook objava jednog Novosađanina poprilično je uznemirila vojvođanske Hrvate. Srbija koja je jučer obilježila Dan vojske, u Novom Sadu je ponosno izložila svoje tenkove čije su cijevi bile uperene prema katoličkoj katedrali: “Prilikom jučerašnjeg obilježavanja Dana Vojske Srbije u Novom Sadu, cijevi prisutnih tenkova, smještenih na svega desetak metara od velike novosadske katoličke katedrale, bile su neko vrijeme, izravno uperene na ulaz u ovu novosadsku crkvu. Ne znam da li je ova naredba plod moždanih aktivnosti ministra vojnog Vulina ili Vulinovog ‘vrhovnog komandanta’, ali znam da bi obojica udarila u kuknjavu, digli dreku do neba i putem svojih nacifikovanih tabloida i televizija slali kletve i prijetnje, da su, na primjer, tenkovi u Zagrebu, Sarajevu ili Prištini stali tik pred najveću srpsku pravoslavnu crkvu, sa uperenim cijevima na nju. Zanimljivo da ni episkop bački Bulović, čiji su dvori udaljeni svega nekoliko desetina metara, a koji je, svojevremeno, tražio izmještanje “Zmajevih dječjih igara” jer mu “smeta buka” prisutne djece, jučer nije imao problem sa bukom tenkova, niti sa činjenicom da su njihove cijevi bile direktno uperene na ulaz komšijske crkve. Ovaj potez srpskih vlasti u višenacionalnom Novom Sadu očituje ili totalni idiotizam, ili ekstremnu bahatost, ili fašistoidni um. A ponajprije će biti da je ‘tri u jedan’!”, požalio se Vojvođanin.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.