Srbija poziva EU da osudi Hrvatsku zbog spomen ploče braniteljima koje su ubili Srbi

07.12.2016. 15:32:30

Srbijanski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin pozvao je u nedjelju Europu da reagira na, kako je rekao, “bujanje fašizma” u Hrvatskoj Vučin je ustvrdio  da postavljanje ploče poginulim hrvatskim braniteljima u Jasenovcu , pripadnicima HOS-a, na kojoj se ističe i službeni grb postrojbe s pozdravom “Za dom spremni”, više nije pitanje za Hrvatsku i Srbiju već zahtijeva međunarodno reagiranje. “Upozoravamo i hrvatsku javnost i čitav svijet da se fašizam u Hrvatskoj ponovo budi. Svakome je jasno da nijedan Srbin ne može, bez duboke tuge, vidjeti takvu vijest i ne reći da je zgađen i postiđen kao ljudsko biće, da se ništa nije naučilo i da se na kosturnici stotina tisuća nevinih žrtava ponovo pokazuju fašistički simboli”, rekao je srbijanski ministar i dodao: “Pozivam Europu da zbog sebe i svog opstanka osudi bujanje fašizma u jednoj zemlji, članici EU”. Srpski ministar Vulin vješto je zaobišao činjenicu da poginuli hrvatski branitelji, čija su imena uklesana u dotičnu spomen ploču, su ubijeni od strane Srba i države čiji je on ministar. Ovu prozivku je, kao i bezbroj ostalih srpskih prozivki, zanimljivo pogledati u kontekstu rada srpske diplomacije i stvaranje percepcije o Hrvatskoj kao zemlji pomahnitalih fašističkih krvopija… Treba li i Hrvatska početi reagirati na postavljanje ploča i pločica po šumadijskim selima!? Ili službenog Bogradu, domaćim izdajnicima i Beogradskim sluganima reći “psi laju, a karavane prolaze” i odjebati ih za sva vremena.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.