SRCE ZA JUNAČKO SRCE! Umirovljenom brigadiru Miodragu Demi uručeno ‘Veliko zlatno srce’

15.05.2021. 12:14:00

Priznanje “Veliko zlatno srce” uručeno je umirovljenom brigadiru Miodragu Demi na prigodnoj svečanosti na Zagrebačkom velesajmu.

Taj umirovljeni brigadir je dobio priznanje za izniman doprinos u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske te očuvanje i širenje istine o Domovinskom ratu.

Devetu godinu za redom to priznanje dodjeljuje Udruga branitelja Domovinskog rata (UBDR) Zagrebački velesajam u suradnji s drugim braniteljskim udrugama i to za izuzetne zasluge u promicanju istine o Domovinskom ratu i promicanju vrijednosti slobodne, samostalne i neovisne Republike Hrvatske. 

Iznimna uloga supruge Marije

“Priznanje ide u ruke nadasve velikom čovjeku, hrvatskom branitelju s izuzetnim ratnim putem. Čovjeku koji danas obnaša dužnost voditelja ureda za branitelje Grada Zagreba časno i pošteno u interesu braniteljske populacije koja mu je uvijek na prvom mjestu i iznad svega”, istaknuo je Željko Baća, predsjednik UBDR Zagrebački velesajam.

On je posebice naglasio ulogu Demine supruge Marije u životu tog istinskog heroja Domovinskog rata.

“Ova nagrada je i obveza za ulaganje daljnjih napora i osmišljavanje mjera za što kvalitetniju potporu i skrb o stradalnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, uz poziv da nastavimo zajedno raditi na tome ustrajno kao i do sada, da se nikada ne umorimo davati se za Hrvatsku i nikada ne zaboravimo naše prijatelje koji su svoje živote položili za slobodu koju danas imamo”, istaknuo je Demoi zahvalio na priznanju.

Podsjetimo, taj hrvatski junak teško je ranjen u ratu, ostao je bez desne noge i prikovan za invalidska kolica, ali ljubavlju i brigom supruge Marije uspio je prebroditi sve životne teškoće. Njegova životna priča dobila je i filmsku ekranizaciju. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.P./Foto: Boris Ščiitar/Večernji list/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.