SRETNO, JACQUES! Došao s Korzike, borio se u VRO Maslenica, a danas slavi rođendan

23.01.2022. 16:16:00

Jacques Nicolai danas slavi rođendan, što je među hrvatskim braniteljima važna vijest obzirom da se radi o njihovu suborcu koji je Hrvatskoj višestruko dao svoj obol.

Jacques je, naime, strani dragovoljac koji je 90.-tih sa Korzike u Hrvatsku došao kao humanitarac, no odlučio se priključiti 113. šibenskoj brigadi HV-a s kojom je završio na mnogim bojištima diljem domovine. Između ostalog, bio je aktivnim sudionikom VRO Maslenica koju ovih dana obilježavamo.

Foto: Facebook
Jack Nico – počasni građanin

Nicolai, kojeg suborci zovu “Jack Nico”, 2015. godine proglašen je počasnim građaninom Općine Promina, a 2017. godine vatrogasnom društvu te općine darovao je vrijednu donaciju vatrogasne opreme. U vrijeme kada su Hrvatskom harali požari, Jack Nico prikupio je 120 hlača, 80 jakni, 25 kožnih jakni, 22 para čizama, 6 kaciga te prikupljenih 2900 eura. 

Nakon svega, Jack Nico je svoj život odlučio nastaviti u zemlji za koju se borio, a nedavno je dobio hrvatsko državljanstvo. Tom prilikom za naš portal izjavio je kako se zahvaljuje prijateljima na čestitkama, a posebno Ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.