Srpski ratni zločinac uživa u Melbournu dok majka svirepo ubijenog mladića čeka pravdu (VIDEO)

23.07.2014. 09:07:53

Hoće li i u ovom slučaju pravda biti spora, ali dostižna?

Australska televizija napravila je prilog o majci Kristini Šiftar koja iz Domovinskog rata nosi potresnu priču o ubojstvu svoga sina. Naime, njezina je sina navodno ubio jedan od pripadnika pobunjenih Srba u Hrvatskoj, Predrag Japranin, 41-godišnjak rođen u Sisku koji je danas državljanin Australije.

Japranin, koji joj je bio i otprije jer je s njezinom kćerkom išao u školu, u studenom je 1991. pokucao na vrata starice u njezinoj kući u Petrinji gdje se nalazila sa svojom kćerkom i sinom Marijanom te rekao da Marijana mora odvesti na saslušanje kod lokalne ciglane. To je bio ujedno i zadnji put da je Kristina Šiftar svoga sina vidjela živog.

Tijelo njezina sina pronađeno je 1996. godine u masovnoj grobnici, a 23 godine kasnije Kristina čeka pravdu za svoga sina.

Od utorka se Predrag Japranin na zahtjev Hrvatske nalazi na Interpolovoj listi traženih osoba zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva, objavio je australski Interpol News Today. Prema pisanju australskih medija, hrvatska će Vlada zatražiti njegovo uhićenje i izručenje da bi mu se moglo suditi.

  • Autor: A.Radovčić
  • Photo: screenshot, YOUTUBE
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.