SRPSKO LUDILO: S maskama Karamarka, Hasanbegovića i Tuđmana uzvikivali “Jasenovac je genocid”

21.04.2016. 22:17:20

Studenti Sveučilišta u Beogradu okupljeni u organizaciji “Dijalog – mladi sa stavom” predali su pismo hrvatskom veleposlanstvu u kojem su zatražili da hrvatske vlasti kazne promotere ustaštva i da priznaju Jasenovac kao genocid, jer je u njemu, kako tvrde, stradalo 900.000 Srba. Predstavnik organizacije “Dijalog – mladi sa stavom” Stanko Debeljaković pismo je ostavio ispred veleposlanstva Hrvatske u Ulici kneza Miloša jer, kako je naveo, “nitko ih nije želio primiti”. Poslije toga, on je s pedesetak studenata u tišini prošetao središnjim gradskim ulicama do Trga Republike, gdje su ispred spomenika Kneza Mihaila održali performans. Na središnjem gradskom trgu u poderanoj odjeći studenti su, okupljeni unutar bodljikave žice, navodno pokušali ukazati na “atmosferu stradanja u jasenovačkim logorima”. jasenovac Čitajući dijelove pisma upućenog hrvatskoj ambasadi, Debeljaković je rekao da su studenti u ime srpskog naroda i svih žrtava poslali to pismo “u vrijeme kada se povijest revidira i kada se mrtvi prekopavaju”, jer je prema drugom članu Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida Jasenovac “nedvosmisleno genocid”. Studenti su nosili transparente s natpisom “Stop ustaštvu” i “Jasenovac genocid”, a na fotografijama se vidi kako su neki od prosvjednika nosili majice i maske s licima Tomislava Karamarka, Zlatka Hasanbegovića i Franje Tuđmana.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.