SRPSKO UZNEMIRAVANJE: Vulin otkrio da se Srbija naoružava zbog Hrvatske!

24.12.2016. 21:57:43

"Hrvatska je članica najmoćnijeg i najvećeg vojnog saveza na planetu i okružena je takvim zemljama ili onima koje su vojno neutralne ili zemljama koje nemaju nikakvu vojnu snagu", rekao je Vulin na tiskovnoj konferenciju u srbijanskoj vladi. Reagirajući na najavu da Hrvatska kupuje borbene zrakoplove i helikoptere, koga Hrvatska planira napasti jer je članica NATO-a,  dok Srbija kao vojno neutralna ne može računati na saveznike srpski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin poručio je da će Srbija jačati vojsku i neće više nikada dozvoliti “da se ponove užasi srpskog naroda kao što je to bilo u akcijama Oluja ili Bljesak”, javljaju srbijanski mediji. “Hrvatska je članica najmoćnijeg i najvećeg vojnog saveza na planetu i okružena je takvim zemljama ili onima koje su vojno neutralne ili zemljama koje nemaju nikakvu vojnu snagu”, rekao je Vulin na tiskovnoj konferenciju u srbijanskoj vladi. Komentirajući izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o planovima Hrvatske za nabavu zapadnih nadzvučnih borbenih zrakoplova, te helikoptera Black Haw, kao i njezinu poruku da na to “ne gleda kao na utrku u naoružanju Srbije i Hrvatske”,  Vulin je rekao kako ne zna koga Hrvatska planira napasti i za koga joj treba oružje. “Na to ne gledam kao na utrku u naoružanju Srbije i Hrvatske, a na nabavu MiG-ova 29 gledam kao na legitimnu potrebu Srbije da osigura obranu svojeg zračnog prostora,” rekla je Grabar-Kitarović u intervjuu jednom dnevnom listu na pitanje hoće li ostvarenje najave Srbije da nabavi ruske MiG-ove 29 i drugo naoružanje dati vjetra hrvatskoj odluci o nabavi nove borbene eskadrile. Izjavio je i kako će Srbija jačati svoju vojsku i neće više nikada dozvoliti da se ponove užasi srpskog naroda kao što je to bilo u akcijama Oluja ili Bljesak. “Beskrajno sam ponosan što vam mogu reći da ćemo našu armiju jačati, naoružavati, opremati i da nikada više nećemo dozvoliti da se ponove užasi Oluje ili Bljeska, a da nemamo čime ili da ne znamo kako”, navode beogradski elktronički mediji izvatke iz Vulinova obraćanja umirovljenicima i članovima udruge boraca. “Nema mira, niti slobode bez snažne i moćne države, bez armije i policije, ali i više od svega bez naroda koji voli i cijeni slobodu. Nemojmo nikada dopustiti da nam govore kao istinu veliku i strašnu laž – da mi volimo ratovati, da Srbi vole ratovati”, rekao je srbijanski ministar.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.