ŠTAND RATNOG ZLOČINCA: Kapetan Dragan postao aktivist za ‘srpske heroje iza rešetaka’, skuplja potpise za oslobođenje osuđenog ubojice

04.10.2021. 10:39:00

U samom centru Beograda ovih dana može se vidjeti štand ratnog zločinca na kojem se skupljaju potpisi za oslobođenje ubojice Zorana Đinđića. 

Dragan Vasiljković, poznat kao kapetan Dragan, nakon puštanja iz zatvora u Hrvatskoj vratio se u Srbiju i počeo akciju kojom ‘vodi brigu i srpskim herojima’ iza rešetaka.

Prikupljao je sredstva kojim bi im pomogao tijekom boravka u zatvoru, ali i tražio da se puste na slobodu.


Jedno od takvih imena je i Zvezdan Jovanović, čovjek koji je pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora zbog atentata na premijera Zorana Đinđića. Kapetan Dragan je bio vođa paravojne postrojbe ‘Knindže’ te je zbog njihovog djelovanja bila podignuta optužnica protiv njega u Hrvatskoj. Uhićen je 2010. godine, a s obzirom da se tada nalazio u Australiji, po prvi put se dogodilo da ta zemlja izruči nekog svog državljanina. Početkom prošle godine je izašao iz zatvora i od tada je ‘jak na riječima’, no sada je prešao i na djela, piše Noizz.

Pa, iako se Vlada ne želi baviti ovim problemom, ljudi su se putem interneta počeli organizirati i dijeliti pozive da se skupe oko štanda i uklone ga sami.


Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.