Stanić: Narode, uspjeli smo, Bauk je potvrdio! Prikupili smo 460 000 važećih potpisa

14.01.2015. 19:58:18

Stanić je siguran da će građani na referendumu podržati inicijativu za koju se zalaže. Mijat Stanić na svom je Facebook profilu objavio da je inicijativa "Ne damo naše autoceste" prikupila više od 460 000 važećih potpisa. "Narode, uspjeli smo: ministar Bauk je potvrdio. Imamo preko 460 000 važećih potpisa. Uskoro referendum Ne damo naše autoceste", napisao je Stanić. Ministarstvo uprave neslužbeno je potvrdilo da je ta referendumska inicijativa prikupila i više  potpisa, a riječ je o oko 465 000 valjanih potpisa. Stanić je otkrio da mu je ministar Arsen Bauk rekao da će se ova inicijativa naći na dnevnom redu sjednice Vlade idući tjedan, nakon čega ide na Sabor koji može od Ustavnog suda zatražiti i je li referendumsko pitanje u skladu s Ustavom, javlja Večernji. "Mislim da nema razloga za provjeru jer su naš slučaj već obrađivali kod zahtjeva za moratorij. Da su utvrdili neustavnost mogli su ga odbaciti već u tom rješenju. Mislim da nema razloga za odugovlačenje", izjavio je Stanić koji se nada da će se referendum održati u ožujku ili najkasnije travnju 2015. godine, dakle prije potencijalnog potpisivanja ugovora o koncesiji za koje je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao da bi se moglo dogoditi u lipnju ili srpnju. Stanić je siguran da će građani na referendumu podržati inicijativu za koju se zalaže.  
  • Autor: T. Pšenko
  • Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
  Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.