Stanovnicima Slavonskog Broda prijeti trovanje!

20.06.2013. 20:49:09

Predsjednik udruge Eko Kvarner Vjeran Piršić je na tribini u Slavonskom Brodu upozorio na novu veliku ekološku opasnost koja prijeti stanovnicima grada na lijevoj obali Save.

Riječ je, kaže, o termoelektrani na lignit kod Doboja, odnosno o mogućnosti spajanja zagađenja od teških metala koji nastaju obradom lignita u termoelektrani s benzenom koji dolazi iz prekosavske Rafinerije nafte. ''Liječnici su upozorili da će apsorpcija štetnih spojeva u plućima Brođana biti daleko pojačana sinergijom ta dva elementa. U slučaju razvoja takvog scenarija, građani će biti mnogo učinkovitije potrovani'', kaže Piršić. Dodao je kako će o tim novim momentima pisanim putem izvijestiti visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.