START? Dr.Herman Vukušić pronašao bolje ime za novu stranku Dalije Orešković…

06.01.2019. 10:39:23

S obzirom na sve prethodno izneseno, ukoliko su novoj stranci gospođe Orešković uzdanice likovi poput Bojana Glavaševića, bolje je da stranku umjesto Start nazove RIKVERC...

“Čitam današnji intervju Dalije Orešković na Indexu o njezinim političkim planovima kroz novu stranku na hrvatskoj političkoj sceni, simbolički nazvanoj ‘Start’. Već mjesecima se u javnosti nagađa tko će gospođu Orešković pratiti u njezinim namjerama da ‘pročisti’ hrvatsku političku kaljužu, a jedno od najčešće spominjanih imena bilo je i ono bivšeg SDP-ovca, Bojana Glavaševića”, napisao je na Facebooku dr. Herman Vukušić, čiji status donosimo u cijelosti: “O njemu u spomenutom intervjuu gospođa Orešković kaže sljedeće: ‘Bojan Glavašević me od početka podupirao i ja ga cijenim kao osobu. Puno smo razgovarali u proteklom razdoblju, ali s obzirom na to da je Bojan na čelu Nezavisnog kluba zastupnika u saboru, taj klub, kao ni njegovi zastupnici, nikada neće biti povezan ni s jednom strankom u nastajanju.’ Nije teško iz ovog pasusa razabrati međusobne simpatije nove političke zvijezde u usponu i mlađahnog saborskog zastupnika čiji će dužnosnički mandat u vladi Zorana Milanovića najviše ostati u sjećanju poreznih obveznika po Bojanovoj sklonosti raznim oblicima hedonizma i slučaju krovnog nosača ‘Thule’. Ono što je teško razumjeti jest da gospođa Orešković javno hvali osobu o kojoj je, kao predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, u odluci Povjerenstva od 07. travnja 2016. godine navela sljedeće. ‘Odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa (ZSSI) propisana su i načela djelovanja u obnašanju javnih dužnosti. Poštivanjem tih načela izgrađuju se visoki kriteriji etičnosti i dobre prakse u obnašanju javne dužnosti a time i učinkovit preventivni okvir za sve situacije u kojima postoji koruptivni rizik… Dužnosnici ne smiju koristiti javnu dužnost za osobni probitak ili probitak osobe koja je s njima povezana… S obzirom da je u konkretnom slučaju (Thule) dužnosnik Bojan Glavašević stvari u Ministarstvu branitelja… koristio isključivo u privatne potrebe i to na temelju osobnog zahtjeva, Povjerenstvo smatra da je takvim postupanjem dužnosnik počinio povredu načela savjesnosti u obnašanju javne službe’. Također, teško mi je povjerovati da je gospođa Orešković posve neinformirana o drugim brojnim primjerima ponašanja Bojana Glavaševića koji teško da bi se mogli uklopiti u etički kodeks politike koju ona zastupa: od njegovih nesvrsishodnih putovanja po luksuznim hotelima diljem Lijepe Naše (pa i šire), u pravilu skoro uvijek u pratnji oku ugodnih djelatnica Ministarstva branitelja, pa do ispijanja skupocjenih vina na privatnim večerama koje su poslije (naravno) obračunavane kao službene. Što se pak ovog zadnjeg tiče, jedan od direktora HŽ Infrastrukture je upravo zbog butelje Bojanovog omiljenog vina (Movia Veliko Rdeče) godinu dana nakon Glavaševićevog mandata morao dati ostavku na svoju funkciju, ali, za Bojana izgleda vrijede neka druga pravila… S obzirom na sve prethodno izneseno, ukoliko su novoj stranci gospođe Orešković uzdanice likovi poput Bojana Glavaševića, bolje je da stranku umjesto Start nazove RIKVERC.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.