Stazić Culeju o Paveliću i NDH: Nazvali ste i Kajtazija srpskim Ciganom!

30.03.2017. 09:36:57

Sjednica Sabora nakon stanki nastavljena je raspravom o proglašenju Dana sjećanja na romske žrtve holokausta. “Neosporna je činjenica da je RH u samome vrhu Europe kad govorimo o brizi o svojim manjinama pa tako i Romima. Romska manjina u RH ima svoj jezik. Održavali su se zdravstveni tečajevi s kolegama iz Srbije te tečajevi jezika s kolegama iz Makedonije. Neosporna je činjenica da je Hrvatska u Drugom svjetskom ratu bila na strani na kojoj baš i nije trebala biti”, kazao je Stevo Culej (HDZ) i dodao kako je broj žrtava Jasenovca “prenapuhan”. Reagirao je zastupnik iz redova romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi. “Nikada niste govorili o broju romskih branitelja u Domovinskom ratu”, replicirao je Kajtazi. Nakon toga, ‘zakačili’ su se Culej i Nenad Stazić (SDP). “Ako postoji sinonim za laž, svaka laž imala je svoj smisao. Napad na sve ono što predstavlja Hrvatsku. Napad na istinu iz Domovinskog rata koji nam neki i dan danas pokušavaju prekrajati. Milu Budaka proglašavate potpisnikom rasnih zakona što on nije bio, a ne spominjete njegovu kćerku Grozdu koja je bila silovana. Radili ste protiv interesa Hrvatske, uvijek ćete zatajiti Hrvatsku jer vi ste ostaci vremena”, kazao je Culej Staziću. “Ja sam govorio o zločinima NDH, a kažete da sam napao ono što predstavlja Hrvatsku. Za mene ustaše ne predstavljaju Hrvatsku, za vas možda predstavljaju. Vi ste izvrijeđali našeg kolegu Kajtazija za kojeg ste rekli da je srpski Cigan. Da imate imalo srama, pokrili biste se po glavi. Pavelić, Budak sve je to isto. Sve je to ista žgadija”, rekao je Stazić, prenosi Dnevnik.hr.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.