STEPINČEVI ANĐELI ZA PELJEŠKI MOST PRED ZAGREBAČKOM KATEDRALOM

07.02.2015. 11:54:28

Obavijest o događaju 10. veljače u 11 sati na Trgu ispred Zagrebačke katedrale Glavni oltar crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi nastao je umjetničkim genijem i dubokom vjerom redovnika Pavlina u 18. st. i proglašen je kulturnim spomenikom nulte kategorije. Dva anđela sa vrha oltara uvećana, sa dva metra u originalu na pet metara izlivena u bronci sletjet će 10. veljače u 11 sati ujutro na Trg ispred zagrebačke prvostolnice, na svom putu prema jugu, prema obalama Komarne i Brijeste koje će spojiti Pelješki most. Sa druge strane zida, na kojem je spomenuti oltar, stoji i danas stari Pavlinski samostan, koji su komunisti pretvorili u zatvor. U jednoj ćeliji samici zatočen je zagrebački kardinal i nadbiskup Alojzije Stepinac. Njegovu mučeničku sudbinu znamo, ali griju najave i nadanja da će ove godine naš blaženik biti proglašen svecem. Stepinac je iz ćelije poslao poruku: "Kada vam sve uzmu, ostaju vam dvije ruke, ako ih sklopite na molitvu, onda ste najjači". Ta njegova duhovna poruka uklesana je u kamenu koji će biti postavljen ispod postamenta "Anđela Duje" na Komarni koja pripada Splitskoj Nadbiskupiji. Dva i pol kilometra dalje prema jugu, do točke koju će dotaći Pelješki most, ispod postamenta "Anđela Vlaha", jer Brijesta pripada Dubrovačkoj biskupiji, u kamen je uklesan moto udruge "Gradimo Pelješki most", a on glasi: "Anđeli su naše dvije ruke, a most je molitva da nam se poveže kopnena granica domovine". Anđeli će na Trgu biti kako bi posebno ukrasili i uveličali glavnu misu na Stepinčevo koja će se održati u 19 sati. Za Udrugu Pelješki most Branke Šeparović, novinarka, kont. 098 321 352.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.