Stigla prva presuda za pucanje nasipa: RH i Hrvatske vode su KRIVI!

27.11.2018. 16:32:21

Donesena je prva presuda za naknadu štete zbog pucanja nasipa tijekom poplava u županjskoj Posavini 2014.

Državu i Hrvatske vode tužila je tvrtka iz Vinkovaca Šimun d.o.o. kojoj bi, prema nepravomoćnoj presudi, trebalo biti isplaćeno 3.649.484 kuna na ime štete te još 387.298 kuna zateznih kamata i sudskih troškova.
Prikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na Twitteru

Prva presuda za naknadu štete pravnim osobama zbog pucanja nasipa tijekom poplava u županjskoj Posavini 2014. Krivac jasno imenovan: RH i Hrvatske vode. Presuđen višemilijunski iznos.

"Nalaže se tuženici Republika Hrvatska isplatiti tužitelju Šimun d.o.o., na ime štete novčani iznos od 3.649.484,88 kn kao i da tužitelju naknadi parnični trošak u iznosu od 387.298,00 kn sve zajedno s pripadajućim zateznim kamatama koje teku na te iznose po stopi određenoj za svako polugodište uvećanjem prosječne kamatne stope na stanja kredita odobrenih za razdoblje dulje od godinu dana nefinancijskim trgovačkim društvima izračunate za referentno razdoblje koje prethodi tekućem razdoblju za tri postotna poena, od 26.studenog 2018. pa do isplate, u roku osam dana", stoji u presudi. Tvrtka Šimun d.o.o. tužila je državu i Hrvatske vode zbog štete koje su pretrpjeli nakon pucanja nasipa kod Račinovca i Rajevog sela 2014. godine.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.