Štimac: Došli smo u Beograd pobijediti

06.09.2013. 09:25:16

Došli smo u Beograd pobijediti poručio je u četvrtak novinarima izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac.On je na tiskovnoj konferenciji uoči utakmice sa Srbijom rekao da Hrvatska ne mora juriti i da ima dovoljno iskustva i osiguranu drugu poziciju na ljestvici. "Znam sastav od prvog dana, ali se mijenja kroz treninge i konačnu ću odluku donijeti nakon posljednjeg treninga. Ne brinem mnogo o protivniku, jer ako Hrvatska odigra sve kako treba, nema problema. Došli smo pobijediti, a pobjeda bi mi bila najbolji poklon za rođendan. Hrvatska ne mora juriti, imamo iskutsva i znamo kako se ide na natjecanja. Osim toga, imamo zacementirano drugo mjesto u skupini", kazao je Štimac. Štimac smatra da na "vatrene" neće puno ujtecati situacija na tribinama. "Ne vjerujem da će im smetati atmofera, iako ne očekujem dobrodošlicu sa tribina. Srbija je pravi domaćin i hvala joj na tome", rekao je izbornik hrvatske reprezentacije. Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna očekuje agresivnu igru Srbije i zato poziva na oprez. "Očekujem agresivnu i ofenzivnu Srbiju koja ima veliku odgovornost. Znam kako je bilo nama u Zagrebu, a Hrvatska je osjetila kako je pobijediti Srbiju. Zato trebamo biti pametni i igrati hladne glave, čekajući svoju šansu", rekao je Srna, iskoristivši priliku da pohvali protivnika "Srbija ima velike igrače i odličnog trenera, ali i veliku odgovornost pred svojim narodom da pobijedi Hrvatsku", rekao je Srna. Nakon tiskovne konferencije "vatreni" će večeras održati trening na Marakani uz velike mjere sigurnosti. Za sigurnost utakmice između Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2014., koja će se u petak igrati u Beogradu, brinut će oko 4.000 policajaca.  
(Hina)
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.